Grootouders

21/02/2019 We steunden de Klimaatjongeren de 7de keer op rij. Deze keer met Greta Thunberg

Donderdag 21/02/2019 was er een nooit geziene opkomst van Grootouders voor het Klimaat! Elke week zien we nieuwe gezichten, maar vandaag waren we met meer dan 100. Dank u wel grootouders om u in te zetten voor uw kleinkinderen en voor het klimaat, en week na week present te tekenen op deze belangrijke manifestatie van de Klimaatjongeren. Zij kunnen onze steun goed gebruiken!

Belangrijk vandaag was de aanwezigheid van Greta Thunberg, klein van gestalte maar groot in haar daden. Als voorbeeld voor onze Kyra en Anuna was haar aanwezigheid en steun van onschatbare waarde. Spijtig dat de opa van de Europese Comissie nog niet weet waar de klepel hangt. Gelukkig weet hij al hoe hij een toilet moet doorspoelen!

Opmerkelijk was het enthousiasme en de overtuiging waarmee onze Klimaatgrootouders het Klimaatlied zingen. Dat gaat elke week beter en beter. Wil je nog wat oefenen vóór volgende donderdag, dan kan dat hier.

Vandaag droegen velen van ons voor het eerst ons wit hesje. Ze zullen op de komende donderdag-manifestaties een begrip worden!

OPGELET. Volgende donderdag (28 februari) ligt het zwaartepunt van onze acties in Gent. Zo snel we uur en afspraakplaats kennen, verschijnt dat in de agenda van deze site. Plaats en uur worden om allerlei redenen soms nog op het laatste ogenblik gewijzigd. Raadpleeg daarom op woensdag nog eens deze site.

Bekijk hier de fotoreportage met ook een video, met onder andere dank aan o.a. Gilbert Gijsens. Hier nog een prachtige samenvatting van de demonstratie op youtube.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .