Jan Verachtert (1943-2021)

GvK-ambassadeur Jan Verachtert (1943-2021) overleden

Onze ambassadeur Jan Verachtert is overleden. Vanuit de Grootouders voor het Klimaat bieden wij onze innige deelneming aan aan zijn echtgenote en familie en wensen hen veel sterkte.

Jan was er bij op onze stichtingsvergadering en schaarde zich met overtuiging als ambassadeur achter de Grootouders voor het Klimaat: “geen zuiverder motivatie dan op te komen voor de gezondheid van diegenen die na ons komen!” schreef de oud-leraar filosofie en psychologie aan het St. Gummaruscollege in Lier.


De actie van jong en oud is nodig, dat was zijn volle overtuiging. “Nooit voorheen stond onze goede aarde onder zo’n grote bedreiging en was de kans op collectieve averij zo imminent. Ik lijd in groeiende mate onder het inzicht dat wij Westerlingen door onze levenswijze en ons consumptiegedrag immense schade toebrengen aan het wereldomspannende klimaat, met de armsten op onze planeet als eerste en voornaamste slachtoffers”.

We onthouden voor altijd de woorden van deze wijze en zachtmoedige man en hopen dat zijn echtgenote en familie troost en sterkte vinden in de goede herinneringen. Jan, rust zacht. En wees maar zeker : we omarmen je engagement voor het klimaat, je bezorgdheid om de armsten en doen voort met jou voor altijd in onze gedachten.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .