Bettie-Elias-AA-280x180-AA-280x175 BB

Bettie Elias

De Grootouders voor het Klimaat en in het bijzonder hun kersverse Limburgse afdeling, zijn bijzonder opgetogen over hun nieuwe vrouwelijke Limburgse ambassadeur, Bettie Elias.

Bettie Elias is Limburgse, vrouw, jeugd- en thrillerschrijver. Ze schrijft over dagdagelijkse situaties, maar even goed over ernstiger thema’s als kindermishandeling, kindsoldaten of racisme en kaapte met haar boeken verschillende prijzen weg. Beroepsmatig is Bettie Elias gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven.

“Graag ga ik in op de vraag van Grootouders voor het klimaat om ambassadeur te worden.

‘Elk van ons heeft de macht om te veranderen en wel meteen,’ zegt David Attenborough in zijn documentaire Climate change: the facts. ‘Hoe angstaanjagend het ook klinkt, er is wetenschappelijk bewijs dat als we geen forse actie ondernemen de komende tien jaar, de natuur onomkeerbare schade kan oplopen.’

Een indrukwekkende film die ons met de neus op de feiten duwt. Als we inzitten met de komende generaties moeten we nu de handen uit de mouwen steken. Volgens wetenschappers kunnen we nu nog de temperatuurstijging beperken tot 1,5°C.

Sinds enkele jaren ben ik ook lid van de raad van bestuur van Ondernemers voor Ondernemers (OVO), een organisatie die ijvert voor lokaal ondernemerschap in lage inkomenslanden. Ook voor OVO is klimaatverandering een belangrijk thema. Want vooral arme tropische gebieden in het Zuiden, waar een groot deel van de bevolking van landbouw leeft, zullen als eerste de impact van klimaatverandering voelen, ook al zijn zij er niet voor verantwoordelijk.

In 2050 zijn mijn twee kleinkinderen 41 en 44 jaar. Misschien hebben zij op hun beurt kinderen. Hopelijk leven onze (achter)kleinkinderen dan in een klimaatneutrale wereld waar wij met z’n allen ons steentje toe hebben bijgedragen.”

Bettie Elias

14/10/19

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .