images (2)

De Sint stuurt verdwaalde ijsberen terug naar het Noorden

De Grootouders voor het Klimaat zijn heel blij dat de Sint – ondanks Corona – op zaterdag 14 november 2020 toch in Antwerpen aanmeerde met zijn schip. Er waren geen kinderen op de kade, maar wel achter de televisie thuis. En zo vernamen we veel van zijn reis, bijvoorbeeld hoe de Sint op zijn schip mijmerde over zijn vele zeereizen.

Op die zeereizen heeft de Sint vele dieren gezien die hij hielp. Walvissen met een verstopt spuitgat bijvoorbeeld, of verdwaalde ijsberen die hij de weg terug naar het Noorden wees. Het doet ons plezier dat de Sint aandacht heeft voor walvissen en ijsberen.

We vinden het ook heel goed dat Ramon Iglesias de mooie mama’s terechtgewezen heeft. Een van de mooie mama’s vroeg immers : “Zo’n paard op de daken, is dat niet gevaarlijk ? Is een fiets niet beter ?”. Ramon Iglesias was echter onverbiddelijk voor de mooie mama’s : “Als je fietst, kan je dat beter op een fietspad doen en trouwens : fietsen eten geen worteltjes”. Die zat.

En dus kan de goede man binnenkort aan zijn daken- en schoorsteenronde beginnen. Hoe dat coronaproof kan ? Wel, de Sint kreeg hulp van vele dakwerkers : aan alle schouwen werden flessen alcoholgel bevestigd. Zo zorgt de Sint ervoor dat alles en iedereen zuiver in en uit schoorstenen gaat. 

Wat de Grootouders voor het Klimaat ook heel erg appreciëren is dat de Sint een applaus vroeg van alle volwassenen voor de kinderen. Want die hebben zich uitstekend gedragen in de coronaperiode. En tot slot was het uitkijken naar dé vraag der vragen : “Zijn er stoute kinderen geweest?”. De Sint zei neen. Er zijn geen stoute kinderen geweest. Als grootouders kunnen we ons daar volmondig bij aansluiten.

https://www.ketnet.be/kijken/sinterklaas/de-intrede-van-de-sint-2020

Noot : met onze ambassadeur Warre Borgmans als steeds subliem in de rol van Kapitein Droogdok !

Foto : pixabay.com

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .