dringende oproep GvhK

Dringende oproep

Grootouders voor het Klimaat doet samen met andere ouderenverenigingen een dringende oproep naar de overheid om snel de doelstellingen van het Akkoord van Parijs te realiseren. De aanleiding is de klimaatmars #BackToTheClimate (zondag), aan de vooravond van een belangrijke Europese top en de Klimaatconferentie COP26 in Glasgow.

Er kunnen nog namen bijkomen, maar op dit moment staan onder de tekst de logo’s van Grands-parents pour le Climat, Gezinsbond, Vlaamse Ouderenraad, Okra, S-plus, GOSA, ABVV-senioren, CD&V-senioren, Groen-plus, Ecokerk, Transitie Molen en Balen, Duurzame Heistenaars.

Dat ouderenverenigingen zich zo snel achter dit initiatief verzamelen, kan als een teken gezien worden dat de samenleving zich bewust is van de urgentie van de klimaatcrisis.

Er is nog tijd, maar hij dringt

De klemtoon van de oproep ligt namelijk op de urgentie. We zijn bijna halverwege tussen het Klimaatakkoord van Parijs (2015) en de mijlpaal van 2030. Dat maakt de klimaatcrisis nu tot het dringendste wereldprobleem. De ouderen hebben tijdens hun actieve leven de druk op de planeet onhoudbaar zien toenemen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid tegenover de komende generaties ernstig, nu we de gevolgen nog kunnen temperen. Elke decigraad telt.

Lees de oproep hier.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .