20191221_103146 AB

Omgekeerde nieuwjaarsbrief van Marc De Bel en Een droom 2050 van Hugo Van Dienderen in het nieuws

De pennevruchten van Grootouders voor het Klimaat reiken verder dan onze website en facebook.

Afgelopen weekend verscheen “Een droom” van co-voorzitter van GvK Hugo van Dienderen in WE knack. En tijdens het VRT-journaal op 1 januari 2020 en verschillende kranten werd het traditionele item van de nieuwjaarsbrieven van kinderen aangevuld met de Omgekeerde nieuwjaarsbrief van GvK-ambassadeur en jeugdschrijver Marc De Bel.

Met zijn Omgekeerde nieuwjaarsbrief – die makkelijk kan gedownload worden door grootouders om aan hun kleinkinderen voor te lezen – keert GvK-ambassadeur Marc De Bel de rollen om : niet enkel kleinkinderen moeten beloven, maar ook grootouders. Omdat grootouders op vlak van klimaat een slecht rapport hebben en lichtjes staan te blozen. Grootouders beloven om meer te doen om de toekomst van de kleinkinderen gezonder te maken. Zoals u kan lezen op de link werd de Omgekeerde nieuwjaarsbrief ook vertaald in het Frans, Engels en Duits.

Met Een droom vertelt co-voorzitter Hugo Van Dienderen over zijn droom over het jaar 2050. Hij is er dan niet meer, maar wel zijn kleinzoon Obi die dan 40 jaar is en een dochter van 11 en zoon van 9 heeft. Obi’s kinderen wonen in een groene stad met weinig auto’s en veel planten en slimme watersystemen om de hitte het hoofd te bieden. Obi vertelt zijn kinderen over hoe de verandering verlopen is en het belangrijke jaar 2019.

Jeugdauteur en GvK-ambassadereur Marc De Bel schreef een Omgekeerde Nieuwjaarsbrief
Co-voorzitter GvK vetelt over zijn droom over zijn kleinzoon Obi in 2050

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .