dwazemoeders_200624_169

Dwaze Grootouders voor het Klimaat in actie

Met een fikse knipoog naar de Dwaze Moeders van de Plaza de Mayo in Buenos Aires betoogden de Dwaze Grootouders voor het Klimaat voor het eerst in Hasselt. Reden? De Groene Delle moet als natuur behouden blijven! Langs het kanaal zijn er nog genoeg plekken voor industrie. Laat de waardevolle plukken natuur – vooral de intussen zeldzame ‘wetlands’ – intact! Die boodschap is dringend. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 7 augustus.

VOKA liet intussen op TVL weten dat “35 000 petitieondertekenaars maar ‘wat groene jongens’ zijn en De Groene Delle toch maar gewoon ‘een plek is waar toevallig een boom opstaat“.

Reden genoeg dus om over de plannen met ‘dat gewone plekje met een boom erop’ een bezwaarschrift in te dienen! Dat kan tot 5 augustus. Hoe u dit doet, vindt u met voorbeeld in ons voorgaand bericht over de Groene Delle. Ook kinderen kunnen een bezwaar indienen.

De Open Brief voor het stadsbestuur

Verslaggeving over de Dwaze grootouders vindt u in


Vandaag (25/06) publiceert De Morgen alvast een geïnformeerde bijdrage over de actie van de Dwaze Grootouders voor het Klimaat in Hasselt en de eerdere acties van de Grootouders voor het Klimaat samen met de actiegroep Groene Delle, Natuurpunt en Greenpeace.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .