Eric Boydens

Eric Boydens

Eric Boydens, die nu ambassadeur wordt van Grootouders voor het Klimaat, was huisarts en stichtend lid, bezieler en (tot de zomer van 2021) gedelegeerd bestuurder van Doctors4Doctors. Hij begeleidt al vele jaren patiënten met burn-out en wijst er tegelijk op dat er meer nodig is dan hulp bieden op individueel vlak. Hij is initiatiefnemer van het Netwerk en de opleiding Global Burn-out & Transitie.

Eric Boydens noemt zich nu hof-arts. In zijn boomgaard, die hij droomgaard noemt, organiseert hij activiteiten die te maken hebben met natuur en gezondheid, maar ook met lokale eco-eco­nomie. Hij schreef er het boek Welkom in mijn boomgaard. Welkom in de Droomgaard over.

Dit is zijn motivatietekst:

Vanuit het perspectief van mezelf als arts is nu de aarde de grootste patiënt geworden.

De oproep van David Attenborough sluit hier bij aan : “Als de aarde zovele jaren voor ons heeft ge­zorgd, is het dan geen tijd dat wij nu voor haar zorgen”.

Vanuit mezelf en mijn plek op de Droom­gaard sluit ik aan bij jullie visie en be­wust­making van wat er nu nodig is voor ons­zelf en de planeet.

Op deze plek leef ik volgens de filo­sofie van het (verloren) para­dijs (zie hiernaast). Para­dijs is de letter­lijke vertaling van om­hein­de boom­gaard (in het Hebreeuws).

Eric Boydens, hof-arts

Hartelijk welkom, Eric Boydens!


De affiche met de tekst van theologe Dorothe Sölle hoort bij het boek Welkom in mijn boomgaard. Welkom in de Droomgaard van Eric Boydens.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .