14 maart – Ook Grootouders ruimen zwerfvuil op

Wanneer

14/03/2020    
Hele dag

Evenement type

Op vele plaatsen in het land wordt op 14 maart – en in de week voordien – zwerfvuil geruimd. Natuurpunt gaat aan de slag in natuurgebieden. Mooimakers ondersteunt acties van gemeenten en vrijwilligers. Veel senioren engageren zich zelfs permanent als peter/meter van hun straat of wijk.

Ook Grootouders doen massaal mee. Zwerfvuil en duurzaamheid gaan immers niet samen! Voor wie mee wil doen, hier een overzicht van de grotere acties.

Zo mobiliseert Port of Antwerp op 14 maart – van 10u tot 14u – voor een grootse opruimactie in het schorrengebied van de Antwerpse haven i.s.m. Natuurpunt. Vorig jaar hielpen meer dan 400 vrijwilligers tonnen zwerfvuil uit het slikken- en schorrengebied te verwijderen, net voor het broedseizoen van unieke vogelsoorten. Wie dit jaar mee wil doen, schrijft best snel in – zeker voor 6 maart – via deze knop. Programma: 10u00: verwelkoming met koffie – 10u30: start opruimactie (en schattentocht voor de kleinsten) – 12u30: hapje en drankje – 14u00: einde

 

 

Intussen pleiten de Grootouders ook voor een structurele aanpak om zwerfafval te voorkomen. Statiegeld op blikjes, gesloten productiemethodes die ‘verlies’ van materiaal en gassen vermijden.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .