Wanneer

25/08/2023    
11:00 - 17:00

Evenement type

Grote Grootouders Picknick 2023

Ook dit jaar organiseren de Grootouders hun Groote Grootouders-picknick. Iedereen is welkom op vrijdag 25 augustus in Mortsel vanaf 11.30 uur. Het blijft zoals vorig jaar een informele maar belangrijke bijeenkomst. Je kunt er bijpraten, elkaar inspireren en toekomstplannen maken. Die plannen zijn hard nodig want de klimaatcrisis wordt alsmaar dringender en alsmaar heter.

Voor wie?
Voor grootouders, senioren, sympathisanten, GvK-ambassadeurs,… en voor jou!
Liep je mee in een van de klimaatbetogingen of nam je deel aan een andere activiteit ?
Heb je interesse in onze enthousiaste en geëngageerde beweging?
Welkom! Schrijf je in met het inschrijfformulier onderaan op deze pagina.

Het is een picknick: in de buitenlucht (maar we kunnen vlakbij in de overdekte Bar Brial terecht bij regen) en je brengt je eigen maaltijd mee (maar je kunt ook spijs en drank vinden in Bar Brial). We zorgen voor tafels en stoelen.

We willen na de vakantie goed herstarten. Er zullen infostanden staan van onze regionale groepen en initiatieven, er zal ambiance zijn met mooie muziekgroepen en andere interessante mensen op het podium (zie hieronder). Gezellig informeel onderweg!
Het najaar wordt belangrijk. Dat willen we samen goed inzetten.

 • We verwelkomen je graag vanaf 11 uur
 • Om 11.45 opent Bernard Hubau, co-voorzitter GvK, de dag.
 • Achtergrondmuziek en een kort podiumoptreden krijgen we van De Houtkopers. Het ‘hout’ slaat op de gitaar, en het ‘koper’ op de trompet. Mark Van Eygen speelt gitaar, mandoline en tin whistle.Dirk Van der Roost trompet, mondharmonica en cajon. Mark en Dirk zijn vrienden sinds hun studententijd en spelen reeds heel wat jaren samen muziek, onder meer bij de folkband ‘Yeste’ uit Beerse. Hun repertorium bestaat uit folk- en wereldmuziek, en enkele evergreens. Ze spelen ook eigen nummers van de groep ‘Yeste’.
 • Ambassadeur en Knackjournalist Dirk Draulans Biodiversiteit in Vlaanderen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Dit is een bijzonder actueel onderwerp na de uitspraak van premier De Croo over de pauzeknop. Hij volgde bedenkingen van de Vlaamse “Klimaatminister” Demir.
 • Robin Rowley treedt rond 15u op met zijn gitaar. Hij is een voormalige Britse professor in sociologie die al jaren in Lint woont, “Op een dag besloot ik mijn leven over een andere boeg te gooien en Europa in te trekken als straatmuzikant.”
 • Halen we het nog, opvolging van Trappen voor het Klimaat je krijgt de details van dit belangrijke GvK-initiatief in de aanloop naar COP28, Van Hasselt, 18/09/2023 naar Brugge 23/09/2023.
  We trekken doorheen Vlaanderen om aandacht te vragen voor het Klimaat.
 • Einde  17u

Welkom in Fort4 in Mortsel. Het officiële adres is Fortstraat 100, 2640 Mortsel. Fort 4 ligt op een paar honderd meter van het station Mortsel Oude God en het stadhuis van Mortsel.

Vanaf het station/stadhuis ga je even (170 m) noordwaarts tot je de Fortstraat inslaat. Iets verder (180 m), voorbij de nieuwe appartementen, vind je rechts de ingang van Fort 4. Volg de wegwijzers naar Bar Brial.

 • Met de trein : IC Antwerpen-Brussel, halte Mortsel Oude-God. Rolstoelgebruikers uit de richting Antwerpen kunnen in Mortsel via de ondergrondse parkeergarage de lift nemen tot het stadsplein.
 • Met de tram : Tram 15 Antwerpen Linkeroever- via centraal station -Boechout  : halte station Mortsel Oude God. Je kan je auto ook kwijt op de P&R parking op de Blancefloerlaan op Linkeroever of in Boechout P&R Capenberg (meer info De Lijn)
 • Met de fiets : fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen langs de gelijknamige spoorlijn. Deze route loopt langs de Fortstraat in Mortsel
 • Met de auto : je kunt je auto kwijt in de (betalende) centrumparking onder het stadsplein (Stadsplein 1). Je komt uit op het stadsplein, vlakbij het stadhuis en de Fortstraat.

Graag inschrijven, zodat we voldoende stoelen kunnen klaarzetten