Wanneer

15/12/2020    
20:00 - 21:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar
Lees meer over het ABC op onze site

Als co-voorzitter van de Grootouders voor het Klimaat volgt Hugo Van Dienderen de klimaatactualiteit op de voet. Hij spreekt er geregeld over met dochter Ilse en kleindochter Amber Paris.

Amber Paris, Ilse en Hugo van Dienderen

De meeste mensen zien wel dat het klimaat in een crisis terecht komt. Dat maken bosbranden, overstromingen en hittegolven heel duidelijk, want ze worden steeds maar heviger. Maar hoe komt dat juist dat het klimaat verandert? Dat is voor veel mensen niet zo duidelijk.
Daarop willen de drie generaties samen een duidelijk antwoord geven in een boek, het ABC van het klimaat.

 

 

 

 

 

Nog belangrijker is de vraag: is er nog wat doen aan die klimaatcrisis? Kleindochter, dochter en (groot)vader zijn hoopvol. Mensen zijn creatief en willen samenwerken, zeker in een crisis. De auteurs vertellen over burgers, bedrijven en overheden die zich inspannen voor de overgang naar een duurzame wereld. Ze geven feiten, eigen commentaren en ervaringen. Allemaal alfabetisch gerangschikt. In de webinar geven de drie generaties enkele voorbeelden van de ruim 170 thema’s die ze behandelen.

 

 

 

 

 

 

Deniz Agbaba

Deniz Agbaba behandelt de vraag of de klimaatrechtvaardigheid in het ABC duidelijk naar voor komt. Die klimaatrechtvaardigheid is immers cruciaal voor de GvK. Deniz is de dochter van een Koerdische mijnwerker die in de Limburgse mijnen mee voor de Belgische welvaart heeft gezorgd. Deniz is vakbondssecretaris van het ABVV.

Omdat Ilse, Amber en Deniz werkende mensen zijn vindt de webinar uitzonderlijk ’s avonds plaats.

Dinsdag 15 december 20 – 21 u.

Na de presentatie van de auteurs en van Deniz (30 minuten) komen de vragen aan bod die deelnemers kunnen stellen via de chat.
We ronden af met wat nieuws van de Grootouders en stoppen om 21 u.
Iedereen is welkom; je mag de uitnodiging doorsturen; wel inschrijven om de link te krijgen.
Ten laatste maandag 14 december krijg je een e-mail met de link om deel te nemen aan de sessie. Klik daarop vanaf 19.45 uur op dinsdag 15 december.

 

(Her)bekijk deze webinar
Lees meer over het ABC op onze site

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .