Wanneer

14/03/2021    
15:00 - 15:30

Evenement type

DE KLIMAATZAAK  –  ALLEMAAL ADVOCAAT VOOR HET KLIMAAT!

Beste mede-eisers en medestanders

Het aftellen naar de pleitzittingen is begonnen. Meer dan 6 jaar zit er tussen de ingebrekestelling en de  pleitzittingen in de rechtbank. Meer dan 61.000 bezorgde burgers sloten zich de voorbije jaren aan bij Klimaatzaak om onze overheden aan te zetten tot doeltreffend klimaatbeleid. Zes lange jaren.

Maar nu is het aan ons

Voor de start van de rechtszaak, laten we nog eens luid van ons horen. Eén grote centrale klimaatmars zit er in deze Covid-periode niet in. Maar dat wil niet zeggen dat we niet conform de veiligheidsmaatregelen in eigen dorp of stad naar buiten kunnen trekken om te tonen dat we onze Klimaatzaak ernstig nemen. We zijn met veel en we zijn allemaal advocaat voor het klimaat!

 

Op zondag 14 maart verzamelen we met respect voor de afstandsregels op de pleinen van onze eigen steden of dorpen, in het zwart gekleed met een zelfgemaakte, witte advocatenbef.

We staan kort stil en laten een sirene afgaan, waarmee we de urgentie van de klimaatcrisis in de verf zetten. Een lokale trekker leidt alles in goede banen.

 

Lokale trekkers gezocht 

Wil je in jouw woonplaats aan de kar trekken en zo deel uitmaken van een landelijk verspreid netwerk van klimaatheld(inn)en? Fantastisch!  Wij zoeken gemotiveerde lokale trekkers die op zondag 14 maart om 15u in eigen dorp of stad een actie op poten kunnen zetten. Dat klinkt ingewikkelder dan het is.

Ontdek hier wat we verwachten en meld je aan. Je krijgt een gedetailleerd draaiboek en leidraad voor elke stap. Het kan niet mislopen.

Wil je wel mee een openlucht locatie in je buurt bezetten, maar zie je geen mogelijkheden om zelf het voortouw te nemen? We laten je binnenkort weten waar je je in jouw buurt kan aansluiten.

Samen geven we met deze actie de aftrap van een van de belangrijkste rechtszaken die ons land ooit gekend heeft. Markeer dus 14 maart in je agenda.

Tot dan!

DOE MEE OP 14 MAART

 

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .