Wanneer

31/01/2022    
15:00 - 16:00

Evenement type

Herbekijk de webinar hier

Ecocide in het internationaal strafrecht – webinar met Babs Verhoeve

Massale vernietiging van ecosystemen gebeurt al jaren straffeloos. Milieuwetgeving,  milieuvergunningen, internationale overeenkomsten lijken het niet te kunnen tegenhouden. Het Belgisch parlement keurde recent een resolutie goed met de vraag aan de regering om ecocide strafbaar te maken.

Wat is ecocide precies? Over welke schade gaat het? Maakt ecocidewetgeving een kans? Wie steunt het? Welke bijzondere rol speelt Belgie hierin? In dit webinar krijg je antwoord op deze vragen en een overzicht van de boeiende recente ontwikkelingen wereldwijd.

Babs Verhoeve geeft antwoord op die vragen. Ze heeft een achtergrond in Europees Milieurecht en -beleid, een passie voor onderwijs voor de toekomst en sloot zich recent als vrijwilliger-jurist aan bij End Ecocide Belgium, vertegenwoordiger van Stop Ecocide International en End Ecocide on Earth.
Babs geeft haar webinar op maandag 31 januari: wachtkamer vanaf 14.45, start om 15u tot 16 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 30 januari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Naar aanleiding van het parlementair initiatief en een actie in Brussel schreef onze redactie al een stevig artikel over ecocide.
Milieujurist Hendrik Schoukens gaf al een webinar Rechten voor natuur?
Je vindt die op ons YouTubekanaal.
Inheemse volkeren zullen zich niet vlug vergrijpen aan de natuur. Over hen gaf Patricia Verbauwhede een webinar. Die vindt je hier op ons YouTubekanaal.

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .