11.11.11-directeur Els Hertogen schreef daarom het boek “Van Liefdadig naar rechtvaardig. 11 Stemmen over de toekomst van internationale solidariteit”. Ze verzamelde 11 vooraanstaande buitenlandse auteurs die hun licht hierop werpen in prikkelende essays (oa Jason Hickel, Natalia Greene, Christian Felber, Lidy Nacpil en Izabella Teixeira). Ze brengen visies over herverdeling en ecologie tot dekolonisatie en technologie. Hun analyses en oplossingen zijn verschillend, maar erg aanvullend en als er één iets zeker is, is dat we naar de toekomst net méér internationale solidariteit nodig hebben, niet minder.

We gaan op deze boeklancering in gesprek over de inhoud van het boek met Koen Vanmechelen (beeldend kunstenaar), Amir Bachrouri (voorzitter Vlaamse Jeugdraad), Valerie Del Re (directeur Greenpeace) en Nadia Nsayi (expert dekolonisatie). Hoe kijken zij vanuit hun visie en ervaringen naar deze uitdagingen en oplossingen? Wat hebben ze uit het boek geleerd? Wat nemen ze mee naar de toekomst?

Lisette Ma Neza brengt ons slam poetry geïnspireerd door het boek en afsluiten doen we in gesprek met Meryame Kitir (Minister van Ontwikkelingssamenwerking) om te horen wat zij meeneemt en hoe dat eventueel een rol kan spelen in haar beleid. VRT-journalist en presentator Xavier Taveirne neemt de rol van moderator op zich.

Kortom, een boeiende en inspirerende avond met razend interessante mensen vanuit het Kaaitheater in Brussel op donderdag 20 mei om 20u. Online te volgen via livestream. Schrijf je in, zodat we je op de hoogte kunnen brengen van streaminglink.

En voor wie die avond al helemaal vertrouwd wil zijn met de inhoud van het boek, kan het nu al bestellen in onze webshop.

Praktisch

  • Donderdag 20 mei om 20u
  • Gratis, maar we vragen je om in te schrijven
  • Livestream vanuit Het Kaaitheater.
    We bezorgen je kort voordien de link per e-mail .
  • Meer informatie over het boek vind je op 11.be/boek.
    Bestel jouw exemplaar in onze webshop.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .