Boeren aan het woord

Wanneer

06/03/2020    
20:00 - 22:30

Evenement type

Boeren aan het woord

Een avond met een wake-up call rond ons voedsel met boeren en boerinnen uit het Hageland 

LOCALS FOR LOCALS

We zetten het vergrootglas op de voedselketen, van productie tot consumptie. Er draait heel wat scheef in ons voedselsysteem. Ongezonde, bewerkte producten met een zware ecologische voetafdruk blijken vaak goedkoper dan vers en lokaal geproduceerd voedsel. Boeren krijgen steeds minder voor dezelfde volumes. Consumenten vinden ‘duurzaamheid’ belangrijk, maar finaal weegt de prijs vaak meer door in keuzes aan de kassa.

Toch bestaan er alternatieven waar consumenten en producenten samenwerken, soms hand in hand met andere partners. Welke pistes kunnen we uitwerken voor een toekomstgericht voedselbeleid met een eerlijke prijs voor iedereen.

Heeft de consument écht het laatste woord? Is de korte keten landbouw de oplossing? Of komt alle heil van nieuwe technologieën en stijging van de productiviteit?
Kom luisteren en debatteren met ‘kleine en grote’ boeren en boerinnen uit het Hageland. Bart Thoelen vraagt naar hun analyse en toekomstvisie. Hij modereert ook de dialoog met het publiek.

*Afgelopen jaar interviewden Boerenforum en Wervel landbouwers die met beide voeten in de praktijk staan. De getuigenissen werden gebundeld ‘Boeren aan het woord. Kruispunt van onrecht en zoektocht naar ommekeer’

Info

Waar Pand 10
Stationsplein (oude stationsbuffet)
3300 TienenHoe geraak ik hier?
Wanneer
tot
Prijs gratis

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .