Wanneer

24/02/2021    
20:00 - 21:00

Evenement type

De aarde warmt op en het klimaat is in volle verandering. Overal ter wereld leveren familiale boeren inspanningen om hun impact op de klimaatverandering te beperken. Tegelijk heeft het wijzigende klimaat enorme gevolgen voor de wereldwijde voedselproductie. Hoe gaan boeren hiermee om? Wat voor invloed heeft dit op voedselsystemen?
Tijdens deze online sessie op 24 februari gaat landbouwjournalist Jacques Van Outryve dieper in op het specifieke karakter van voedselsystemen. Hij gidst ons door de diverse uitdagingen waarmee landbouwers wereldwijd geconfronteerd worden en schetst een aantal creatieve oplossingen. Daarbij focust hij ook op voorbeelden uit de verschillende landen.
Jacques Van Outryve is landbouwjournalist en gastdocent landbouwbeleid en bio-ethiek aan de Hogeschool Vives. Hij is een trouwe ambassadeur van ngo Trias en bezocht hij verschillende projecten in Oeganda, Peru en de Filipijnen.  
Praktische informatie:
  • Op woensdag 24 februari om 20u  – 21u
  • Deelname is gratis
Schrijf je hier in voor deze sessie. Een paar dagen op voorhand ontvang je de ZOOM-link om deel te nemen aan de webinar.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .