Wanneer

31/05/2021    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar met Bart Muys

Bomen zijn van onschatbare waarde voor de brede waaier aan ecosysteemdiensten die zij vervullen. Zij voorzien in hernieuwbare grondstof als basis voor de circulaire economie, reguleren klimaat en leefomgeving, en dragen bij tot onze mentale gezondheid. Voor de meeste van deze diensten zijn grote dikke bomen veel effectiever dan kleine dunne. Maar het neemt tijd en geduld om uit kleine dunne grote dikke te bekomen.
Is het verantwoord om grote dikke bomen te vellen? Wat kunnen goede redenen zijn? En welke gevolgen heeft dat voor het klimaat en de biodiversiteit? Bestaat er zoiets als duurzaam beheer of duurzame oogst of is bomen kappen gewoonweg niet meer van deze tijd?

Prof. dr. ir. Bart Muys, Afdeling Bos, Natuur en Landschap, KU Leuven gaat in op deze vragen. Eerder dan zware uitspraken te doen over recente boomkappingen wil hij in zijn webinar kenniselementen aanreiken die het toelaten om een beter oordeel te kunnen vellen over de wenselijkheid en duurzaamheid van concrete dossiers van bomenkap in onze buurt en ver weg.

Webinar met Bart Muys, op maandag 31 mei: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11 u tot 12 u.
Hier inschrijven

(Her)bekijk deze webinar met Bart Muys

 

 

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .