European Climate Strike met Greta Thunberg

Wanneer

06/03/2020    
13:30 - 15:30

Evenement type

Waar? Brussel Centraal, Europaplein

Wanneer? vrijdag 6 maart 14u

Ziehier de oproep van Youth for Climate die we graag steunen:
“Wat willen we? Klimaatrechtvaardigheid! Wanneer willen we dat? NU!
Op 6 maart zal jeugd uit heel Europa samen met Greta Thunberg opstappen in Brussel om een krachtige Green Deal te eisen. De Green Deal moet de wereld laten zien dat Europa een leidende rol speelt bij de bestrijding van klimaatverandering, maar de Green Deal heeft voorlopig veel te weinig om het lijf om onze toekomst echt veilig te stellen. De klimaatdoelen die de Green Deal naar voren brengt, zijn volstrekt onvoldoende om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 °C en de tipping points voor klimaatvernietiging te voorkomen. Ze zijn zelfs niet genoeg om onder de 2 ° C te blijven.
Als Europa echt zijn historische verantwoordelijkheid wil nemen, moet de EU laten zien dat ze bereid is om voor onze toekomst te vechten. Ze moet hier duidelijk over zijn en openlijk verklaren dat de sterkste schouders de grootste lasten moeten dragen, en dat grote vervuilers hun verantwoordelijkheden niet kunnen blijven afschuiven.
Bovenal moet het een eerlijke en sociale deal zijn waarbij we niemand achterlaten.

We hebben jullie allemaal nodig om mee op straat te komen en deze boodschap duidelijk over te brengen.
Wij, Europeanen, hebben de opwarming van de aarde in gang gezet. Het is nu aan ons om onze historische verantwoordelijkheid te nemen.”

Doe mee!
De Grootouders voor het Klimaat, die een leefbare toekomst willen voor alle kleinkinderen, stappen samen op met hun witte hesjes, hun vlaggen en spandoeken. Kom samen met andere grootouders.
Bovendien rekenen de jongeren op onze steun om de betoging mee in goede banen te leiden. We vormen bij de start van de betoging een menselijke ketting vanaf het Centraal Station richting Kunstberg om Greta Thunberg en haar delegatie een beetje af te schermen en sluiten zo aan bij het begin van de betoging. Afspraak om 13.30 u. aan het Station bij de bloembakken (links bij het buitenkomen van het station, richting Kunstberg).

De jongeren rekenen op ons!

Het circuit start aan het Centraal Station. We trekken eerst naar het Luxemburgplein, dan de Wetstraat en via het Schumanplein naar de ingang van het Jubelpark, waar Greta Thunberg een toespraak zal houden. We lopen dus langs het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Europese Raad.

We nodigen onze ambassadeurs uit om weer, zoals op 20 september, vooraan mee op te stappen.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .