Wanneer

22/04/2021    
19:30 - 21:00

Evenement type

De donuteconomie van de hoop: een revolutie?

Webinarreeks voor een breed publiek

Met De donuteconomie van de hoop: een revolutie? stellen de Leerstoel Economie van de Hoop, Broederlijk Delen en UCSIA een reeks van 3 webinars voor, waarin we duiken in de documentaire De 25%-revolutie. We nemen de grondstoffen- en voedselproblematiek als voorbeelden van hoe we realistisch tot een andere en duurzame economie en samenleving kunnen komen. In het laatste synthesewebinar zetten we alles op een rij. Een en ander toetsen we concreet aan Kate Raworths model van de donuteconomie.

Doorheen drie donderdagavonden laten we vernieuwende ondernemers aan het woord, medewerkers van Broederlijk Delen, academici van 3 universiteiten en studenten. We voorzien voldoende tijd voor u om actief aan de dialoog deel te nemen.

Grondstoffen: circulair als sleutel?
Donderdag 22 april 2021, 19.30-21.00 uur
Het grondstoffengebruik in de wereld neemt pijlsnel toe en heeft daarbij de grens van onze planeet al flink overschreden. Het wordt tijd om het tij te keren. Dat kan, vanuit een totaal andere manier om met producten en goederen om te gaan, vanuit een kringloopperspectief en vanuit een deeleconomie. Slagen we erin ons huidig materialistisch model te overstijgen? Met o.a. Tom Kuppens (UHasselt) en Wies Willems (Broederlijk Delen).

Agro-ecologie: de natuur als bondgenoot?
Donderdag 29 april 2021, 19.30-21.00 uur
Onze huidige manier om voedsel te produceren put gronden uit, brengt boeren in de problemen, en is nefast voor milieu en klimaat. Nochtans bestaat er een werkbaar alternatief, de agro-ecologie, nauw verwant met biologische landbouw. We laten u er kennis mee maken aan de hand van een fragment uit de documentaire De 25%-revolutie. Met o.a. Barbara Van Dyck (Coventry University) en Suzy Serneels (Broederlijk Delen).

De donuteconomie: een 25%-revolutie?
Donderdag 6 mei 2021, 19.30-21.00 uur
De documentaire De 25%-revolutie draait rond de donuteconomie. Maar wat moeten we ons daar juist bij voorstellen, en hoe ingrijpend zou dat zijn voor onze samenleving? Kan ze het verschil maken en een antwoord bieden op de grote vragen van deze tijd? En is dit alles haalbaar en meer dan een utopie? Met o.a. Brent Bleys (UGent) en Dirk Van der Roost (Broederlijk Delen).

 

Meer weten? 

Wanneer?
Donderdag 22 april 2021, 19.30-21.00 uur
Donderdag 29 april 2021, 19.30-21.00 uur
Donderdag 6 mei 2021, 19.30-21.00 uur

Waar?
Dit is een reeks online events via Zoom. Hoe werkt het? Je ontvangt de dag van ieder webinar een link per e-mail. Wanneer je op de link klikt, verschijnt er een pop-up om Zoom te downloaden en te installeren. Daarna kom je terecht in de virtuele ruimte. Meer info…

Deelnemen?
Deelname is gratis, maar vergeet niet om vooraf in schrijven.
Het aantal plaatsen is beperkt.

Schrijf je nu in!

 

 

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .