Wanneer

11/06/2023    
14:00 - 17:00

Evenement type

De Keer huldigt Rustbank en Bloemenwandeling in

Dokter Dirk Avonts, ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat huldigt een speciale rustbank in. Hij zal wijzen op het grote belang voor de volksgezondheid van de Open ruimte die De Keer is. Dirk schreef met twee andere auteurs  “Natuur op Doktersvoorschrift”, Over dit boek de bekende virologe Erika Vlieghe: ‘Dit boek bundelt al wat je wil weten over de natuur als medicijn!’

Deze bank wordt ingehuldigd door Dirk. Het is een speciale bank, resultaat van samenwerking tussen verschillende instanties. Welke? Dat verneem je ter plaatse. Bij zo’n inhuldiging hoort ook een hapje en een drankje. De bank bevindt zich in de buurt van Keerbaan 8 (= doodlopende zijstraat van de Keerbaan zelf).

Je vindt de bank in het midden van een wandeling die de schoonheid van de Keer wil leren kennen. Langs de wandeling kom je paaltjes tegen met een QR-code. Als je je smartphone daarop richt krijg je uitleg over wat je daar ziet. Na de inhuldiging van de bank kunnen we een stuk van de wandeling doen en de bloemenpracht van de Keer bewonderen.

De Keer is een groen, aantrekkelijk en  vochtig landbouwgebied van 300 ha waar een honderdtal gezinnen wonen. Het is niet doorsneden door verkeerswegen en er zijn geen prestigieuze villa’s. Vochtig groen, met rijen populieren. Een ideaal gebied om het oosten van de Antwerpse agglomeratie te beschermen tegen de klimaatopwarming.
In dat gebied wil de Vlaamse regering een industrieterrein vestigen. Veel beton dus.
De Aktiegroep Red de Keer verzet zich tegen dat plan en krijgt de steun van de Grootouders voor het Klimaat. Met het oog op de komende hittegolven moeten we alle vochtige gebieden vrijwaren van verharding.

De Grootouders voor het Klimaat zullen dan ook aanwezig zijn met een standje op deze inhuldiging.
Iedereen welkom ook voor de aantrekkelijke bloemenwandeling.

Waar wordt die bank ingehuldig?
Het adres is Keerbaan 8 Ranst; dat ardes geef je in in je smartphone of GPS.
Keerbaan 8 = doodlopende zijstraat van de Keerbaan zelf.
Kom liefst met de fiets. Parkeren met de auto is een probleem. In het zijstraatje Keerbaan 8 kunnen achteraan drie à vier auto’s staan. Veiligste is een andere zijstraat te nemen, namelijk de Zavelstraat, daar is in het begin van de Zavelstraat aan de rechterkant een brede grasberm waar een tiental auto’s kunnen staan. Van daar te voet wandelen tot T kruising (Bunderweg), links nemen, en dan een km verder weer links de velden in naar het Oostenrijks ogende witte huis. Er zullen daar wegwijzers staan. Alles bijeen een kwartiertje wandelen.

GvKer Lieve van Damme geeft uitvoerig uitleg over dit bijzonder waardevol gebied in een blog op deze website.

Het is fijn als je je aanwezigheid aankondigt via deze inschrijving.