De Laatste Dinsdag: Is onze voeding 'verknipt'?

Wanneer

23/02/2021    
20:00 - 22:30

Evenement type

Voedselstromen wereldwijd bekeken – ONLINE

spreker: Luc Vankrunkelsven, Wervel

Wanneer

di, 23/02/2021 – 20:00 22:30

Waar

In uw eigen kot   –   Thuisinmijnhuisstraat 001   –     9100 Sint-Niklaas

Prijzen

Standaard – 5.00
Met korting – 2.50

Organisatie Vormingplus Waas & Dender

Code: 216838.0

Na de Tweede Wereldoorlog voltrok zich in razendsnel tempo de industrialisering en internationalisering van de landbouw. Schaalvergroting, specialisatie en wereldwijde handel werden de norm. Natuurlijke kringlopen werden doorbroken. De samenhang en wisselwerking tussen landbouw, natuur, milieu en de lokale markten ging verloren. De razendsnelle evoluties in de landbouwwereld blijven niet zonder gevolgen. Luc Vankrunkelsven gaat dieper in op de toekomst en het belang van een wereldwijde voedselbeweging met respect voor de producent, het milieu en de lokale markt.

De lezing wordt ondersteund door de documentaire ‘Voeten op de grond’ over agro-ecologie in de Braziliaanse Cerrado. Luc gaat na de film in gesprek met Stijn Overloop, de nieuwe directeur van Velt vzw.

Praktische info:

Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goede internetverbinding nodig om te kunnen deelnemen. Na inschrijving ontvang je (ten laatste) de dag zelf een link waarmee je kan deelnemen.

Partners:

Masereelfonds Lokeren
CC Lokeren – Kerkplein
GROS Lokeren

Over de begeleiding:

medewerker van Wervel en auteur

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .