Wanneer

25/10/2023    
19:00 - 22:00

Waar

't Hof
Grote Markt 41, Herentals, 2200

Evenement type

Cover van 'De tijd dringt'

Wat schreven Alma De Walsche of Jos Geysels  in De tijd dringt, het brievenboek van de Grootouders voor het Klimaat (GvK) ? In de tuinzaal van ‘t Hof (Grote Markt 41, 2200 Herentals) lezen ze hun brieven voor op woensdag 25 oktober, 19 tot 22 uur. Met muziek door Galleyhead (doedelzak/fluit, viool, accordeon en basgitaar).

We maken van de gelegenheid gebruik om onze werking in de Kempen voor te stellen en kennis te maken. We vertellen u graag wat we al gedaan hebben en wat nog op het programma staat in de nabije toekomst.

Moderator Jef Van Eyck gaat met de aanwezige schrijvers in gesprek. Waarom schreven ze hun brief? Wat vinden ze van dat brievenboek? Van de Grootouders voor het Klimaat? Van de bijdrage van die burgerbeweging in de strijd tegen de klimaatcrisis? Welke samenwerkingen zien ze met andere klimaatverenigingen? En ook klimaatjongeren komen aan het woord.

Alma De Walsche heeft als journaliste van MO* heel wat klimaatconferenties gevolgd. Ze kreeg voor haar artikels over duurzame ontwikkeling de persprijs van de Federale Raad Duurzame Ontwikkeling. Ze is ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat (haar motivatie daarvoor lees je hier op onze site). Alma schreef een brief naar haar kleinkind Wannes.

Jos Geysels is minister van staat, voormalig parlementslid en oud-voorzitter van Agalev (Groen). Hij was voorzitter van 11.11.11 en van het Fonds voor de Letteren. Momenteel is hij voorzitter van het samenwerkingsplatform van armoede-organisaties en sociale bewegingen, ’Decenniumdoelen’, en van armoedeorganisatie ’t Antwoord in Turnhout. Hij is ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat (zijn motivatie daarvoor lees je hier op onze site). Jos schreef een brief naar minister Zuhal Demir.

Marc Cabus stelde samen met GvK-co-voorzitter Bernard Hubeau het brievenboek samen. Hij is zeer actief bij de Grootouders voor het Klimaat, vooral in onze Gentse afdeling en in onze werkgroep communicatie. Voor zijn pensioen werkte hij onder meer als directeur productie bij VRT-radio. Marc hielp Pinocchio een brief te schrijven naar de auteur van het boek Pinocchio.

Tist Liekens is student en een fervent alpinist. Zijn grootste vrees is dat hij tot de laatste generatie alpinisten behoort. ‘Na ons is het gedaan’. Nand Liekens is pas afgestudeerd en webmaster en voorzitter van JNM Neteland. Hij was mede-inspirator en mede-trekker van het ‘Savededreef’-actiecomité in Herentals. Tist en Nand waren ook heel actief in Youth for Climate Kempen. Wat denken zij als klimaatjongeren van het brievenboek en van de Grootouders?


Alle informatie over het boek De tijd dringt vind je op deze webpagina.

De Theaterzaal van ’t Hof, Grote Markt 41 in Herentals is goed bereikbaar te voet (750 m van het NMBS-station), met de fiets en met bus (bushalte voor de deur). We starten op woensdag 25 oktober om 19 uur.

We hebben graag dat je vooraf inschrijft. Stuur en mailtje naar kempen@grootoudersvoorhetklimaat.be of gebruik dit formulier:


PS – Ook GvK-ambassadeur Luc Vankrunkelsven had zijn deelname aan deze avond toegezegd. Tot ons grote verdriet is hij op 15 september overleden.