Wanneer

03/05/2021    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar


Ooit wou men een vijfde kernreactor bouwen in Doel. Dat wil de 11 maart beweging uitdrukkelijk niet. Op 11 maart 2011 vond de ramp van Fukushima plaats. Mensen uit vakbonden en milieuorganisaties uit het Antwerpse vormden de 11 maart beweging om een Fukushima aan de Schelde te voorkomen. Ze pleiten voor een sociaal investeringsplan. Doel 5 moet een energiesite worden van de toekomst zonder nucleaire en fossiele energie. De site levert groene energie aan de industriële bedrijven in de Antwerpse haven. Het bestaand personeel van de kerncentrales krijgt een omscholing daarvoor. Het zorgt ook voor de afbraak van de oude kernrectoren, en het beheer van het bovengronds gestockeerd afval.
De 11 maart beweging haalt haar inspiratie in Californië. Daar hebben via overleg directie, vakbonden, middenveld en overheden een nucleaire centrale omgevormd tot een duurzame n toekomstgerichte energiecentrale.

Marc Alexander licht het plan toe. Hij is woordvoerder van de 11 maart beweging. Hij is hoofdvakbondsafgevaardigde in de zinkfabriek van Nyrstar in Balen. En actief bij de Grootouders voor het klimaat, Kempen.
Webinar met Marc op maandag 3 mei wachtkamer vanaf 10.45, start om 11 u tot 12 u.

(Her)bekijk deze webinar

 

 

 

PS. Eerder gaf VUB prof Gilbert Eggermont een gefundeerd antwoord op de vraag: “Kan kernenergie het klimaat redden?
Hier kan je zijn webinar bekijken.
Gilbert Eggermont is ook ambassadeur van de Grootouders voor het klimaat.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .