Wanneer

24/06/2024    
11:00 - 12:00

Evenement type

Duurzaamheid 2.0: een verhaal van Hoop
webinar Cathy Macharis

De realiteit van de klimaatverandering is wereldwijd onmiskenbaar. We moeten dringend overschakelen naar een meer duurzame manier van leven. Maar de verhalen over de klimaatcrisis roepen dikwijls gevoelens op van ontkenning, verontrusting, droefheid, ongemak en, nog erger, hopeloosheid. Hoe kunnen we actie ondernemen om onze toekomst te beschermen, als we ons hopeloos en machteloos voelen?

In haar webinar toont Cathy Macharis aan waar het huidige systeem tegen de grenzen botst maar vooral waar de oplossingen liggen. De VUB prof schetst  de beperkingen van ons huidige systeem. Maar binnen diverse sectoren zijn er positieve veranderingen aan de gang. Die zijn gericht op duurzaamheid. Ze zijn verzameld door haar studenten en gebundeld in “The book of Hope”. Dit is een boek van verlangen naar een betere wereld; een boek voor iedereen, dat laat zien dat we verandering kunnen bewerkstelligen. Nu is het inderdaad tijd om te dromen over hoe onze wereld zou kunnen zijn en stappen te zetten om daar te komen. In deze presentatie brengt Cathy Macharis het verhaal van haar nieuwe boek.

Cathy Macharis is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel in de faculteit Economie met een passie voor de transitie naar een duurzamere wereld. Als coördinator van het Huis van de Duurzame Transitie, bestudeert en ondersteunt ze samen met meer dan 200 toegewijde onderzoekers de transitie naar een duurzamere wereld. Cathy is ook ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat.

Webinar met Cathy Macharis op maandag 24 juni: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven

Als je inschrijft krijg je ten laatste op 23 juni de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Enkele dagen na deze webinar kan je de webinarpagina op onze website bezoeken. Dan vind je daar een link naar de webinar opname op ons Vimeokanaal. Je vindt onze webinars ook op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het Klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Hier inschrijven