Dwaalwereld, met Linda Van Mieghem

Wanneer

03/08/2020    
10:45 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar met Linda van Mieghem
Bekijk de informatie op onze website

Dwaalwereld is een roman voor kinderen vanaf 9 jaar. De schrijfster, Linda Van Mieghem staat de auteursopbrengst van dit boek af aan Grootouders voor het klimaat (GvK) om er kleinschalige natuurprojecten mee te realiseren. Daarbij kunnen de oma’s en de opa’s met hun kleinkinderen samen aan de slag.

Linda kwam op het idee voor dit project door haar eigen tuin te observeren. Bovenal moeten we beseffen dat de mens niet boven de natuur staat, maar er deel vanuit maakt. Ook dit project kan een kleine bijdrage leveren, en jongeren samen met grootouders het gevoel geven dat ze iets kunnen doen voor hun toekomst. We zijn niet machteloos.”

In Turnhout en in Malle-Zoersel werken grootouders al aan zulke initiatieven. Daarbij doen ze een beroep op andere verenigingen zoals Natuurpunt en Bos+ en zoeken ze ook naar aanvullende middelen. Tijdens de webinar vertelt Leen Laenens, net als Linda ook ambassadeur van GvK, over de aanpak in Malle. De GvK hopen dat ook elders in Vlaanderen Klimaatoma’s en -opa’s de voorbeelden uit de Kempen zullen volgen.

Tijdens de webinar zal Linda ook haar boek De dwaalwereld van Saralinde voorstellen. Terwijl haar ouders een reportage maken over het oerwoud in Panama, blijft Saralinde thuis bij haar tante. Ze trekt zich meer en meer terug in de Dwaalwereld in haar hoofd. Met een zeilschip maakt ze De Reis naar Ergens… Het wordt een fantasievol jeugdverhaal over vriendschap en respect voor de aarde. Linda heeft al tientallen jeugdboeken op haar actief. haar boeken werden bekroond en vertaald in het Frans, Duits, Noors..

Na het interview van Linda en Leen kun je vragen stellen via de chat. We ronden af met wat nieuws van de Grootouders voor het Klimaat en stoppen om 12 u.

Iedereen kan deelnemen aan deze webinar, maar inschrijven is noodzakelijk via deze link. Ten laatste zondag 2 augustus krijg je een e-mail met de link om deel te nemen aan de sessie. Klik daarop vanaf 10.45 uur op maandag 3 augustus.

(Her)bekijk deze webinar met Linda van Mieghem
Bekijk de informatie op onze website

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .