Wanneer

01/06/2024    
11:00 - 13:00

Waar

Vrijbroekpark
Ridder Dessainlaan 65, Mechelen, 2800

Evenement type

De estafette van 1 juni is helaas afgelast.
In de plaats daarvan kun je voor dezelfde goede zaak opkomen op 31 mei om 12 uur op het Luxemburgplein in Brussel (zie fluitconcert voor Europees parlement)

Op zaterdag 1 juni, een week voor de verkiezingen, warmen de Grootouders zich op voor de eindsprint. Met de traagste estafette ooit. Grootouders lopen een eindje, geven de stok (hun symbolische stembrief) door aan een kleinkind dat ermee aan de haal gaat. Bedenk dat dit een symbolische actie is met alleen maar winnaars. We houden het positief en aangenaam. Er zal bekend volk aanwezig zijn en er wordt gefotografeerd en gefilmd.

We verzamelen vanaf 10.30 uur aan het evenementenplein (niet ver van het bezoekerscentrum) in het Vrijbroekpark in Mechelen. Er zullen wegwijzertjes staan vanaf de hoofdingang en de parking. Voor wie minder mobiel is, kunnen we assistentie leveren om de locatie te bereiken.

Loop mee (nu ja, lopen…) of kom in elk geval supporteren, in je witte hesje natuurlijk. Hesjes zullen we beschikbaar hebben, ook in een kindermaat. Breng gerust supporters mee.

Na de estafette kun je picknicken of gebruik maken van het Vrijbroekhof (er zijn een aantal 3-gangen menu’s voor ons gereserveerd voor 29,5 €: vol-au-vent of vegetarische lasagne). Vlakbij ligt er een mooie speeltuin. Om 14 uur start er een rondleiding in het park, want daar valt nogal wat over te vertellen. Of je kunt naar het centrum van Mechelen bladwijzers uitdelen…

Het liefst hebben we dat je je aanmeldt bij kies2024@gvhk.be. Meld je in elk geval als je de estafette wilt lopen, of er kleinkinderen meelopen (als het kan, naam en leeftijd vermelden), als je minder mobiel bent, als je een warme maaltijd wilt bestellen of de rondleiding wilt meemaken. En natuurlijk zijn je suggesties en vragen welkom bij kies2024@gvhk.be.

Het evenement begint om 11 uur, maar je bent al vroeger welkom. We sluiten af rond 13 uur, maar ook daarna valt er nog allerlei te beleven.

Dit evenement is een van de activiteiten van kies2024.be, de kiescampagne van Grootouders voor het Klimaat.