Wanneer

21/11/2023    
07:30 - 10:00

Evenement type

Flyeren voor de Klimaatmars aan de treinstations

Met de Grootouders voor het Klimaat gaan we op 21 november aan heel wat stations flyeren voor de Klimaatmars van 3 december. Wellicht met andere leden van de Klimaatcoalitie. Tijdens de ochtendspits één tot 2 uurtjes. We deden al enkele tests op 19 oktober, en flyeren is best leuk en kan ook motiverend zijn!
Doe jij mee aan jouw station? Het is goed om aan zoveel mogelijk stations te flyeren, niet alleen in de steden!
Behalve aan stations kan je uiteraard ook flyeren op andere interessante plaatsen en evenementen!

Wat heb je nodig? Enkele medestaanders en flyers!
Hier volgen de instructies:
Stap 1: denk aan een klein groepje. Aan kleinere en middelgrote stations is het voldoende om met 2 tot 4 personen te flyeren. Kijk eens rond bij de Grootouders, bij familie en vrienden, bij je vereniging.
Stap 2: meld je actie aan bij  acties@gvhk.be en schrijf je station in op de gedeelde tabel van de Klimaatcoalitie:
Voeg zeker toe dat je dit doet vanuit de Grootouders.
Wanneer je in de tabel ziet dat er andere organisaties reeds gemeld hebben dat ze zullen flyeren (bvb in een grote stad), kan je contact opnemen met die groep, en met hen afspraken maken. Of je kan overschakelen naar een ander station in je buurt.
Stap 3: schaf je flyers aan bij een Wereldwinkel. Ze zijn beschikbaar in Hasselt, Leuven, Mechelen, Geel Turnhout, Antwerpen, Brussel (Anspachlaan), Sint-Niklaas, Gent-centrum, Aalst, Aalter, Brugge Cash&carry, Kortrijk en Roeselare.
Deze lijst van Wereldwinkels is ook een tabblad in hetzelfde hoger vermelde document van de Klimaatcoalitie. Voor een klein station volstaan een 100-tal flyers, voor een middelgroot een 400-tal.
Stap 4: Flyeren op 21 november! Stel je op aan de (elke) ingang, maar niet in het station zelf (in dat geval is er immers een toelating nodig). Vraag aan de reizigers of ze interesse hebben in de flyer/klimaatmars. Zo vermijd je dat er flyers weggegooid worden in het station.

Het flyeren is een vorm van sensibilisatie voor de klimaatproblematiek. Ga dus gerust in gesprek, wanneer die gelegenheid zich aandient, het sensibiliseren is even belangrijk als de deelname aan de klimaatmars zelf!

Deel zo mogelijk tijdens het flyeren foto’s met je sociale media, met GvK en zeker ook met de Klimaatcoalitie: Whatsapp de foto’s naar Laurence Rouffart, persverantwoordelijke, 0470 98 17 15. Interessante beelden om door te sturen:

– een bord met de naam van het station met een flyer op de voorgrond,
– foto van het afgeven van een flyer zonder het gezicht van de reiziger te tonen,
– foto van flyeren met mensen op de achtergrond.

Als je over een hesje van de Grootouders beschikt, fijn, dat maakt de actie meer herkenbaar.

Vragen acties@gvhk.be