Gegidste fietstocht Haven Antwerpen (20km) - Ineos Will Fall, Climaxi, Teachers for Climate, GvK

Wanneer

27/09/2020    
14:00 - 18:00

Evenement type

Benieuwd naar hoe de Haven van Antwerpen omgaat met de uitdagingen die de huidige economische en klimatologische toestand stelt? De haven van Antwerpen is het economische hart van België. We moeten praten over de toekomst van de haven en deze vandaag nog in vraag stellen. Willen we een petrochemische sector die afhankelijk blijft van fossiele brandstoffen? Wat met de kerncentrales? Wat zijn de antwoorden die vandaag al geboden worden op uitdagingen?

Om jullie honger naar informatie te stillen, organiseren wij op zondag 27 september (14u-18u) in samenwerking met Climaxi, Teachers for Climate, Grootouders voor het klimaat en vele anderen, een fietstocht doorheen het havengebied. We vertrekken aan het Havenhuis (Zaha Hadidplein 1). Tijdens tussenstops zullen we enkele mensen die nauw betrokken zijn bij de haven, aan het woord laten. We bespreken de plaats van kernenergie in de haven. We lichten toe wat affakkelen is en waarom het juist zo nefast is voor het milieu. We bekijken ook wat er al gebeurt in circulaire industrie en belichten de toevoer van schaliegas in onze haven en de impact van plasticvervuiling.

De fietstocht is ongeveer 20 km lang. We zorgen dat de groepen niet te groot worden zodat we deze tocht “COVID-19-veilig” kunnen houden. De groepen worden begeleid door stewards die alles mee in goede banen leiden. Graag een mondmasker dragen wanneer we stoppen om te luisteren naar onze sprekers. Fietsen kan zonder masker.

Wie zijn onze sprekers?

  • Raf Van Gestel (ABVV, Air Liquide) geeft ons meer inzicht in de toekomst van waterstof. Daarnaast ligt hij ook toe wat affakkelen is en hoe we dat kunnen voorkomen.
  • Ivo Janssen (ABVV, BASF) vertelt wat BASF doet om op termijn fossiele brandstoffen af te bouwen. Hoe ziet hij de toekomst van een haven zonder fossiele brandstoffen?
  • Marc Alexander (ACV, Nyrstar, Climate Express) geeft toelichting bij hoe hij de toekomst van kernenergie ziet in een CO2-neutrale haven.

We kijken er ontzettend naar uit om samen met jullie deze tocht naar een andere haven te maken.

Doe je mee? Schrijf je in via katrin@climaxi.be.

 

Tot zondag! Sportieve groeten!

Ineos Will Fall

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .