(Her)bekijk deze webinar:

 

Inspiratie voor ambitieus gemeentelijk klimaatbeleid –
webinar Mark Suykens

De Grootouders voor het Klimaat zijn ervan overtuigd dat de lokale besturen een grote rol kunnen spelen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Gelukkig nemen heel wat besturen stevige stappen in de goede richting, Gent en Leuven bijvoorbeeld. Andere besturen zijn wat lakser. Zo voerden de Grootouders van Brugge onlangs een opgemerkte actie: geen woorden maar daden. De Grootouders van Vlaams Brabant riepen met een eveneens opgemerkte actie hun provincie op om de gemeentelijke klimaatplannen 2030 op actieniveau te helpen monitoren.

Ook kleinere landelijke gemeenten spannen zich in. De Kempense gemeente Vorselaar bijvoorbeeld. Vorselaar wordt bestuurd door een lokale partij, ActieV. Die haalde bij de laatste verkiezingen maar eventjes 62 % van de stemmen, een ruime absolute meerderheid dus. We vroegen aan de voorzitter van ActieV om de plannen én realisaties van de gemeente toe te lichten. De voorzitter is Mark Suykens die ook ambassadeur van de Grootouders is.

Mark was ook jarenlang de dynamische directeur van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Daarmee is hij goed geplaatst om een veel bredere kijk te ontwikkelen op wat lokale besturen kunnen doen.
Hij kan dus vertellen over inspirerende voorbeelden van kleinere gemeenten zoals zijn eigen Vorselaar én van grotere steden.

Webinar met Mark Suykens op maandag 28 november.

Deze webinar (en alle vorige) vind je ook op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op dat kanaal staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .