Wanneer

06/02/2023    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar:

Grootouders voor de commons? – webinar Koen Wynants

De commons kunnen een belangrijke rol spelen bij de oplossing van de klimaatcrisis. Daarvan is Koen Wynants van Commons Lab vzw overtuigd. Hij zal die stelling met vele voorbeelden illustreren in zijn webinar. De jongste tijd duiken alsmaar meer commonsinitiatieven op. Maar wat zijn dat eigenlijk? Waar komen die vandaan? Wat is hun geschiedenis?
Voor Koen moeten de Grootouders voor het klimaat Grootouders voor de commons worden. Hij zal daar voorbeelden van geven. Hij vindt dat de bijdragen van de Grootouders voor het klimaat cruciaal kunnen zijn.
Koen behaalde een Master in de Biologie. Hij was 10 jaar actief bij het burgercollectief Antwerpen aan ’t woord. Daar werd hij doordrongen van de overtuiging dat de stad een gedeelde verantwoordelijkheid is. Burgers, middenveld, ondernemers, ambtenaren, politici, … maken samen stad.
Een utopisch toekomstbeeld van de ‘harmonieuze stad’ van waaruit hij ook in ‘zijn’ Antwerpen-Noord continu aan de slag is. Lokale, tijdelijke, kleinschalige experimenten voeden hem en laten hem blijven geloven dat het samen leven in de stad anders kan. Duurzamer, socialer en democratischer.
Koen is oprichter van Commons Lab en programma coördinator. Commons Lab is een burgercollectief, ontstaan in Antwerpen eind 2017. Door de erkenning eind 2020 door de Vlaamse regering als sociaal-culturele organisatie, breidt Commons Lab zijn werkingsgebied naar heel Vlaanderen uit.

Webinar met Koen Wynants op maandag 6 februari: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 5 februari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je ook op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .