Wanneer

18/12/2023    
11:00 - 12:00

Evenement type

Heeft Klimaattop vooruitgang geboekt?
Webinar met Ben Van Bunderen Robberechts

(Her)bekijk deze webinar:

Heeft COP 28 in Dubai een schaderegeling uitgewerkt? Bosbranden, droogte, overstromingen, mislukte oogsten, slechte luchtkwaliteit: klimaatrampen en hun gevolgen zijn vandaag overal voelbaar, maar vooral door zij die er het minst verantwoordelijk voor zijn. Is er een stevig fonds gecreeerd om deze klimaatschade te vergoeden voor de mensen in de kleine eilandenstaat Tuvalu? Ze worden in de Stille Oceaan bedreigd door overstromingen. Gaan de fossiele vervuilers hieraan bijdragen? Of hebben hun talrijke vertegenwoordigers in Dubai hun verantwoordelijkheid kunnen afwentelen?

Is er eindelijk een akkoord gekomen om de verdere uitbouw van de steenkool-, olie- en gasindustrie te stoppen, en onze afhankelijkheid van deze fossiele brandstoffen snel en eerlijk te verminderen. Is volop de kaart getrokken van wind- en zonne-energie. Wordt stevig ingezet op  energiebesparing?.
betogers dragen leuzen mee voor sociaal klimaatplan
Hebben de regeringsleiders de roep gehoord van de wereldwijde klimaatbeweging? Iedereen moet mee kunnen vragen zij: arbeiders en bedienden in de af te bouwen fossiele industrie, arme of oude mensen die niet de middelen of mogelijkheden hebben om zich op hittegolven, stijgende energieprijzen en overstromingen voor te bereiden?

We zijn blij dat een Klimaatjongere die naar Dubai gaat die en andere vragen wil beantwoorden. Het is Ben Van Bunderen Robberechts, die zijn vriendin Rosa in het Vesderdrama verloor We hadden hem al meermaals te gast. Hij vertrekt woensdag 29 november naar Dubai en schrijft afwisselend met de 19jarige Simon Sterck een column over de COP in De Tijd.
Ben geeft zijn webinar op maandag 18 december 11 – 12u.

Hier inschrijven

Als je inschrijft krijg je ten laatste op 17 december de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je ook op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Hier inschrijven

Foto’s GvK, Ben Van Bunderen Robberechts en Wikipedia CC