Wanneer

24/02/2021    
20:00 - 21:00

Evenement type

Webinar : veel ongerustheid en commotie over hervorming openbaar vervoer

Woensdag 24/2/2021 van 20 tot 21 uur

Spreker : Dirk Wiesé van reizigersorganisatie TreinTramBus    Inleiding : Jos Moeskops, GvK Antwerpen

Er is de laatste tijd veel onrust over het afschaffen van tram 7 in Mortsel. Die afschaffing staat in het plan van De Lijn dat vanaf januari 2022 van start gaat. Maar er staat nog meer onheil in dat openbaar vervoersplan : ook andere tram-en buslijnen worden verkort of afgeschaft. En ook op andere plaatsen in Vlaanderen – bijvoorbeeld in de rand rond Brussel – is er veel protest tegen de afbouw van het openbaar vervoer. Hoe gaan we het klimaat redden, de verkeerscongestie oplossen en de vervoersarmoede verminderen als het openbaar vervoer niet snel verbetert ?

Daarom hebben GvK-Antwerpen een tijd geleden opgeroepen om het openbaar vervoersplan dat voorlag op de Antwerpse vervoerregioraad niet goed te keuren en het te herzien. Er zijn immers teveel geschrapte of verkorte tram- en buslijnen. Belangrijke locaties zoals scholen, ziekenhuizen, huisartsenposten en winkelcentra worden daardoor moeilijker bereikbaar voor vele mensen. Op plaatsen in het landelijk gebied zijn er geen middelen genoeg voor een degelijk “vervoer op maat”. En het “overstapmodel” werkt al helemaal niet als de overstapplaatsen er ellendig bij liggen. Te snel wordt vergeten dat het openbaar vervoer ook een sociale functie heeft, voor vele ouderen is het dikwijls de enige mogelijkheid om zich autonoom te verplaatsen.

 Spreker Dirk Wiesé van reizigersorganisatie TreinTramBus licht op de webinar het openbaar vervoersplan van De Lijn voor Antwerpen in grote lijnen toe. Daarnaast zal hij de principes uiteenzetten waarop de hervorming van het openbaar vervoer in heel Vlaanderen gebaseerd is, waardoor de webinar ook voor mensen buiten Antwerpen interessant is.

Inschrijven : stuur een mail naar Jos Moeskops – klim.jm@outlook.com – 0487.90.56.17

Meer info via:

https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be

perscontacten GvK nationaal:
Koen Platevoet –pers@grootoudersvoorhetklimaat.be – gsm 0498.51.68.42

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .