Hoe voorkomen we Klimaatchaos?


Hoe voorkomen we Klimaatchaos?


Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
22/03/2020 @ 14:30 - 17:00

Locatie
Theater Hemelhoeve Zaal Thijs

Categorieën


De voorbije hittegolf veroorzaakte 700 voortijdige overlijdens. De boeren lijden schade door aanhoudende droogte en roepen de hulp in van het rampenfonds. Hevige regenbuien veroorzaken dan weer overstromingen. De orkanen worden heviger en komen dichter bij. Siberië, Alaska, Amazonewoud en vooral Australië worden geteisterd door nooit eerder geziene bosbranden. Het ijs van de gletsjers en de polen smelt en doet het zeewater stijgen. Al die hevige weer fenomenen doen zich veel vaker voor dan vroeger. Het klimaat is duidelijk verstoord.
De Klimaatjongeren hebben angst voor naderend klimaatonheil. Door te staken willen ze de overheid en de samenleving wakker schudden. En dat doen ze bij ons en wereldwijd. 

  • Wat zeggen de Klimaatwetenschappers hierover?

  • Kunnen we die klimaatverstoring beperken?

  • Zijn er burgers, bedrijven en overheden die aan een oplossing werken? Welke en hoe?

  • Kunnen we zelf iets doen? Afval beperken bv.

Na een PowerPoint-presentatie kunnen de aanwezigen reageren.
Spreker is
Hugo Van Dienderen. Hij is geen klimaatwetenschapper, maar heeft hun rapporten bestudeerd. Om de Klimaatjongeren te steunen richtte hij samen met anderen begin dit jaar de Grootouders voor het Klimaat op. Zelf heeft hij vijf kleinkinderen en is hij erg bezorgd om hun toekomst. Voordien was hij leraar, nationaal verantwoordelijke van de KSA, radiojournalist bij de VRT en volksvertegenwoordiger (Agalev). Hij woonde 30 jaar in Brasschaat. In die periode was zijn vrouw Jeannine Weyers lerares aan het Mater Dei instituut.

Zondag 22 maart 2020 14:30 17 u
Zaal Thijs boven restaurant de Hemelhoeve in het park van Brasschaat, Azalealaan, ingang Theater Hemelhoeve.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .