Wanneer

28/10/2021    
19:00 - 20:15

Evenement type

Hoop in klimaattransitie

De transformatieve kracht van hoop in de strijd tegen de klimaatopwarming

In samenwerking met The Hope Project stellen UCSIA en de Trends Leerstoel Economie van de Hoop het webinar ‘Hoop in klimaattransitie. De transformatieve kracht van hoop in de strijd tegen de klimaatopwarming’ voor. Met de boutade “I don’t want your hope, I want you to panic” riep Greta Thunberg de wereldleiders aanwezig op het Wereld Economisch Forum tot de orde: het koesteren van hoop mag geen excuus zijn voor inactie. Nochtans kan hoop net een motivator zijn om het klimaatprobleem aan te pakken. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat het articuleren van een positief en hoopvol doel een cruciaal wapen is in de verdediging tegen de negatieve reflexen die een onzeker toekomstbeeld met zich meebrengen. Zo blijkt hoop een belangrijke zingevende bron te zijn die we kunnen aanwenden om te handelen en anderen te enthousiasmeren om actie te ondernemen. Maar hoe wapent hoop ons dan precies tegen de onzekerheid van de toekomst? En hoe moeten we deze hoop die tot actie inspireert precies begrijpen?

Steven van den Heuvel, directeur van het Institute of Leadership & Social Ethics, en Luk Bouckaert, ecopersonalistisch filosoof verbonden aan de KU Leuven, gaan gedurende ruim een uur in op welke rol hoop kan spelen in attitudes tegenover klimaatverandering. Margot Vingerhoedt van Ecopower brengt een getuigenis vanuit de praktijk: zij zal illustreren hoe hoop kan functioneren binnen een organisatie die zich inzet voor duurzame energie.

    Meer weten?

Praktische info

Webinar in het Nederlands.

Wanneer?
Donderdag 28 oktober 2021, 19.00 – 20.15 uur

Waar?
Dit is een online event via Zoom. Hoe werkt het? Je ontvangt de dag van de lezing een link per e-mail. Wanneer je op de link klikt, verschijnt er een pop-up om Zoom te downloaden en te installeren. Daarna kom je terecht in de virtuele ruimte. Meer info…

Deelnemen?
Deelname is gratis, maar vergeet niet om vooraf in te schrijven.

 

    Schrijf je nu in!    

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .