Wanneer

04/11/2020    
19:30 - 20:30

Evenement type

Op 4 november van 19:30 tot 20:30 (met eventuele uitloop) vindt onze tweede zoom-lezing plaats!
Het onderwerp is: houtige biomassa, waar wel en waar niet?

Er is op dit moment veel discussie over dit onderwerp ook bij wetenschappers en politici. Houtige biomassa wordt op dit moment (met subsidie) ingezet voor bijstook in kolencentrales en voor verwarming van woningen via warmtenetten als onderdeel van de afspraken in het Klimaatakkoord.
De webinar zal zich richten op laatstgenoemde inzet van houtige biomassa. Sommigen stellen dat dit geen duurzame oplossing is. Anderen stellen dat inzet van houtige biomassa voor verwarming van gebouwen via warmtenetten wel duurzaam kan en beter is dan verwarming met aardgas.

Een ander discussiepunt is of het al dan niet gewenst is de inzet van biomassa voor warmteopwekking te subsidiëren. De Sociaal Economische Raad heeft geadviseerd de subsidiëring van biomassa voor deze toepassingen af te bouwen. In het webinar zullen beide discussiepunten door de twee sprekers worden belicht.

De sprekers zijn: Jelmer Vierstra, senior programma manager bij Natuur en Milieu, en Martin Junginger, hoogleraar Bio-Based Economy aan Universiteit Utrecht.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .