Wanneer

30/11/2020    
10:45 - 12:00

Evenement type

Wat is de rol van wetenschap in onze samenleving? Hoe zit de relatie kennis-maatschappij-beleid in elkaar? Hoe gaan we om met controverse en onzekerheid? Hoe vertalen we wetenschappelijk onderzoek, burgerwetenschap en wetenschappers ‘in actie’ in beleid? Hoe wordt strategisch gevochten om kennis?
Zijn er concepten uit de vakliteratuur, die ons toelaten om patronen te herkennen in de wereld van klimaatwetenschap en klimaatbeleid?

Ilse Loots zal die vragen beantwoorden. Ze is hoogleraar UA, departement sociologie Centrum voor Onderzoek naar Ecologische en Sociale verandering.
Ze is ook Ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat.
In haar motivatie schreef ze:
“Het is mijn overtuiging dat milieuvraagstukken in de eerste plaats vraagstukken van collectieve actie zijn, waarin overheden, maatschappelijke groepen en de markt hun verantwoordelijkheid moeten (kunnen) opnemen. In wat we doen, zijn we immers voortdurend afhankelijk van wat anderen doen. In een individueel-moraliserende benadering kan ik me bijgevolg niet echt vinden.”

Maandag 30 nov. van 11u stipt tot 12u

Na de presentatie van Ilse (30 minuten) komen de vragen aan bod die deelnemers kunnen stellen via de chat.
We ronden af met wat nieuws van de Grootouders en stoppen om 12 u.

Iedereen is welkom; je mag de uitnodiging doorsturen; wel inschrijven om de link te krijgen.
Ten laatste zondag 29 november krijg je een e-mail met de link om deel te nemen aan de sessie. Klik daarop vanaf 10.45 uur op maandag 30 nov.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .