Wanneer

07/11/2023    
19:30 - 22:00

Waar

Expozaal van de Werft
Werft 32, Geel

Evenement type

Ben jij ook bezorgd over de toestand van het klimaat en de biodiversiteit?

Je kan er echt niet meer omheen. Je kan geen krant meer openslaan, geen nieuwswebsite meer openklikken. Droogte, hittegolven, bosbranden, overstromingen, hagelbollen als tennisballen, verblekende koraalriffen, … het klimaat en de biodiversiteit staan zwaar onder druk. Hallucinant is te beseffen dat het aan ingrepen van de mens ligt. Dit maakt ons als Grootouders voor het Klimaat en vele anderen bezorgd, nu en naar de toekomst toe. Samen moet het mogelijk zijn het tij te keren. Doortastende maatregelen zijn meer dan ooit nodig.

Welk gevoel roept dit bij jou op? Gelatenheid? Machteloosheid? Angst? Kwaadheid? Bezorgdheid?

Wil je actie ondernemen, maar weet je niet goed hoe of wat?

Dan is dit een aanbod voor jou. We nodigen je uit op 7 en 21 november, telkens van 19:30 tot 22u in de Expozaal van de Werft, Werft 32 in Geel.

2 avonden over impact

In 2 avonden willen we het hebben over impact: wat zijn zinvolle acties en hoe zorg je ervoor dat het ook effect heeft? Het kan gaan over acties in je straat, je wijk, je kennissenkring, je gemeente, de Kempen. Al dan niet in aanloop naar bv. de gemeenteraadsverkiezingen. Het kan gaan over bescheiden acties of grotere evenementen.

Tijdens de tweede avond willen we ook concreet nagaan hoe we onze krachten kunnen bundelen om verdere stappen te ondernemen.

Jef Van Eyck staat in voor de begeleiding van deze avonden. Jef heeft jarenlange ervaring als vormingswerker en duurzaamheidsinitiatieven en is zeer goed geplaatst om deze opdracht tot een goed einde te brengen. De eerste avond bevat een algemene inleiding en we verzamelen ideeën. De tweede avond maken we het concreter. We werken de ideeën verder uit en laten ons inspireren door een praktijkvoorbeeld.

Kom je in eigen naam: prima. Ben je lid van een organisatie: welkom. We willen elkaar vooral inspireren en wie weet groeit er wel een samenwerking uit.

Deelname is gratis, inschrijven is noodzakelijk. Klik hiervoor op deze link, schrijf in voor 03/11/23. We verwachten wel dat je op de 2 avonden aanwezig bent.

Een initiatief van Grootouders voor het klimaat, regio Kempen i.s.m. Avansa / Translab K