Wanneer

05/02/2024    
11:00 - 12:00

Evenement type

Industriële archeologie en de strijd tegen de klimaatcrisis – webinar met Adriaan Linters

(Her)bekijk deze webinar:

De industriële revolutie heeft de energie van wind, water, mens en dier vervangen door mechanisch opgewekte energie: eerst door stoommachines, nadien door ontploffings- en elektromotoren. Er werden méér energie en grondstoffen verbruikt dan ooit tevoren.
De industriële én technische ontwikkeling van de voorbije eeuwen liet een eigen en typisch erfgoed na. De industriële archeologie bestudeert dat en zoekt ook naar nieuwe bestemmingen.
De grondlegger van de industriële archeologie in Vlaanderen is Adriaan Linters. Onder impuls van zijn vereniging kreeg een deel van de gebouwen van de Kempense Steenkoolmijnen een nieuwe bestemming.

Nu verzet Adriaan zich tegen de kaalslag van het station van Kortrijk.
Hij wijst er op dat behoud van vroegere gebouwen eventueel met een nieuwe functie heel wat energie en grondstoffen uitspaart én interessante jobs oplevert.
Hij wil dat toelichten met sprekende voorbeelden.
Webinar met Adriaan op maandag 5 februari: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 4 februari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je ook op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Hier inschrijven

Foto CC BY-SA 4.0