Wanneer

16/10/2023    
11:00 - 12:00

Evenement type

Is Degrowth de oplossing voor de klimaatcrisis? Webinar met Nick Meynen

(Her)bekijk deze webinar:

 

Eco-modernisten menen dat nieuwe technologieën de klimaatcrisis gaan oplossen. Sommigen hebben het over de groene economie die zou zorgen voor economische groei met minder of zonder uitstoot. Ze geven voorbeelden van ontkoppeling tussen groei en uitstoot.
Anderen pleiten er voor om de fetisch van de economische groei zoals gemeten door het BNP los te laten. Ze zijn voor een welzijnseconomie, voor omgroei of degrowth
In mei hebben alle grote politieke fracties in het het Europese parlement de Beyond Growth- conferentie georganiseerd. 2536 mensen namen ter plekke deel en nog eens bijna 5000 online. Ook de top van de Europese Commissie deed mee. Net als 150 experts, waaronder econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz en econome Kate Raworth.
Hoe kan de noodzakelijke systeemverandering plaats vinden?

We vragen het aan Nick Meynen. Hij was een co-organisator van de Beyond Growth conferentie in het Europese parlement. Hij is geograaf, conflictexpert, onderzoeksjournalist en senior beleidsmedewerker systeemverandering bij het European Environmental Bureau EEB. Dat EEB heeft 180 milieuorganisaties uit 40 landen als lid.
Nick is auteur van het boek “Frontlijnen. Een reis langs de achterkant van de wereldeconomie”.

Webinar met Nick op maandag 16 oktober: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 15 oktoberber de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig geïnteresseerden uit je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je ook op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Hier inschrijven