Wanneer

21/04/2021    
19:00 - 20:00

Evenement type

Wist je dat Europa jouw elektriciteitslijn rechtstreeks wil verbinden met de illegale Israëlische kolonies?

De EU wil elektriciteit opgewekt uit Israëlisch gas aankopen, maar dat ‘Israëlisch gas’ wordt ontgonnen in conflictgebied, een situatie die de regio nog verder kan destabiliseren. Tegelijkertijd sterven in Gaza jaarlijks kinderen in woningbranden door kaarsen omdat er urenlange elektriciteitspannes zijn.

Europa breekt hiermee de beloftes aan de eigen burgers om voor groene energie te kiezen en aan de Palestijnse bevolking om een eerlijke partner te zijn in vredesonderhandelingen. Hoe kan je immers neutraal zijn als partner van een bezettende macht die de eigen burgers de gegarandeerde toegang tot elektriciteit ontzegt en hun grondstoffen verkoopt?

Wil je meer weten over hoe problematisch dit “natuurlijk” gas is voor de toekomst van de Palestijnse zaak? Wil je meer weten over hoe Israël zijn politiek probeert te greenwashen door zichzelf hoogtechnologisch en milieuvriendelijk voor te stellen? Waarom sluiten klimaatactivisten zich aan bij de Palestijnse oproep tegen de Europese contracten met Israël? Waarom is het project Euro Asia Interconnector juridisch volstrekt niet verdedigbaar?

Zorg dat je er bij bent voor onze webinar op 21 april om 19u om te luisteren naar Abeer van het Palestinian Environmental NGO netwerk (in het Engels, we proberen een  summiere NL vertaling te voorzien) en een klimaatactivist van Xtinction Rebellion (in het NL)

Schrijf je hier in zodat we je de link van de webinar tijdig kunnen toesturen.

Meer over de EastMed pijplijn.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .