Welke competenties voor een winnend team? Kansen voor jongeren.

O.l.v. FRDO-leden en GvK-ambassadeurs prof. Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) en prof. Ilse Loots (UAntwerpen)

  • Waar? – Financietoren (Pachecozaal) Brussel
  • Wanneer? –  Woe. 30 nov., 9u – 16u

   

De transitie naar een koolstofarme samenleving schept veel uitdagingen, maar ook kansen voor de samenleving en jongeren. Daarom organiseert de FRDO een evenement, waar we jongeren, klimaat en de transitiegerichte arbeidsmarkt, de ontwikkeling van kansen en competenties voor de toekomst centraal willen stellen.

In de voormiddag,  in plenaire,  zal het gaan over de transitiegerichte arbeidsmarkt, welke competenties en arbeidskrachten nodig zijn en hoe meer kansen gecreëerd kunnen worden voor  jongeren, met vooral de  nodige aandacht voor de praktijk.

Vervolgens zal de rol van het onderwijs en klimaateducatie aan bod komen en de ontwikkeling van brede/veelzijdige competenties om jongeren weerbaar te houden voor de  uitdagingen . And last but not least willen we uiteraard horen hoe jongeren hun toekomst zien en dromen.
Graag stellen we u de resultaten voor van de door de FRDO gefinancierde studie door UCLouvain i.v.m. jongeren en klimaat en laten we ook de jongeren zelf aan het woord.

Na een walking dinner gaan in de namiddag  jongeren/jongerenprofessionals, de transitiegerichte bedrijfswereld, onderwijs- en vormingssector, beleidsmakers en iedereen die begaan is met een leefbare toekomst in dialoog met elkaar in workshops. Knelpunten/moeilijkheden en mogelijke oplossingen voor verschillende uitdagingen, wat betreft de arbeidsmarkt van de toekomst, de rol van het onderwijs en de ontwikkeling van brede competenties en klimaatkennis, studie- en professionele keuzeprocessen, en klimaatambassadeurs worden samen op een constructieve manier bediscussieerd.
We eindigen met een paneldebat en een slotwoord door de jongeren.

Dit evenement zal doorgaan in het Frans en Nederlands. Simultaanvertaling wordt voorzien voor de belangrijkste onderdelen. U kan kiezen voor ééntalige workshops.

U kan deze datum al vrijhouden in uw agenda en al (gratis) inschrijven via de link:
https://frdo-cfdd-admin.be/Account/JoinForum/1133/ .

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .