Wanneer

08/01/2024    
11:00 - 12:00

Evenement type

Klimaat- en sponstuinen tegen de Klimaatcrisis!
Webinar met Marc Verachtert

(Her)bekijk deze webinar:

Thuiskomen in een groene oase tijdens een hittegolf? Zo kan je je tuin inrichten. Een volwassen boom koelt evengoed af als 5 tot 10 airco’s. Die vragen elektriciteit en dat gaat gewoonlijk gepaard met de uitstoot van nog meer broeikasgassen of nog meer kernafval. Bovendien is zo’n groene oase ook leefgebied voor insecten, vlinders, bijen, vogels… En misschien volgen je buren je voorbeeld waardoor het effect voelbaar wordt tot op straat. Steden en gemeenten mogen vanzelfsprekend ook niet achterblijven. Ze hebben echter meer dan eens nood aan een duwtje om meer in te zetten op groen en daar speel jij terug een rol..
Tuinjournalist Marc Verachtert weet dat 10 % van Vlaanderen bestaat uit private tuinen. Marc, die ook ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat is, wil dat ze een grote rol spelen in de strijd tegen de klimaatcrisis. We hebben de overstromingen in de Westhoek gehad en eerder in de Vesdervallei. Wanneer tuinen minder verhard zijn, kunnen ze veel water opnemen. Zo vormen ze een reservoir voor de lange droge periodes die we al gehad hebben en die nog talrijker zullen worden. Dus tuinen als airco’s en als sponzen.

Hoe Marc zijn missie aanpakt en hoe overheden hierbij kunnen helpen licht hij graag toe in een webinar. Die illustreert hij met vele sprekende voorbeelden.
Webinar met Marc op maandag 8 januari: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 7 januari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je ook op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Hier inschrijven