Wanneer

25/04/2020    
09:30 - 16:00

Waar

De Vroente Kalmthout
Putsesteenweg 129, Kalmthout, Antwerpen, 2920

Evenement type

Bij de foto: hoe verandert de klimaatverstoring de natuur? Grootouders en kleinkinderen kijken aandachtig toe. Foto departement Omgeving

Noteer alvast deze Klimaatdag voor Grootouders én kleinkinderen in De Vroente, Kalmthoutse Heide. Hou de datum vrij en spreek al af met je kleinkinderen. Er is keuze uit een aantal activiteiten, maar De Vroente bepaalt in functie van groepsgrootte en leeftijd van de deelnemers de groepssamenstelling. Het kan dus zijn dat je keuze niet gewaarborgd is, maar De Vroente probeert iedereens keuze te respecteren. We zijn erg blij dat de mensen van de Vroente die dag samen met ons willen organiseren. Volgende activiteiten zijn voorzien:

  • Rondleiding door de klimaattentoonstelling (vanaf 10 jaar)
  • Begeleide klimaatwandeling/spel op de Kalmthoutse heide (vanaf 12 jaar)
  • Klimaatfietstocht van 20 km met routebeschrijving en opdrachten (alle leeftijden; eigen fiets meebrengen)
  • Gps-speurtocht voor pubers (vanaf 16 jaar)
  • Gps-speurtocht voor kids met ouders/gezin (vanaf 8 jaar)
  • Klimaatspel (vanaf 10 jaar)
  • Een spel over de Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: strijd tegen klimaatverstoring, armoede … (vanaf 10 jaar)
  • Beestig natuurpad voor de allerkleinsten:  (2 tot 6 jaar)
  • Dierenkoffers met spelletjes, puzzels, boekjes, foto’s …. rond één dier. Je kan op pad gaan met de ree, eekhoorn, mestkever, libel, kikker, hagedis en konijn.  (voor 6- tot 8-jarigen)
  • Leren over natuur door middel van je zintuigen: horen/ruiken/voelen (vanaf 3 jaar)

Op het einde van de dag brengt schrijfster Elisabeth Marain brengt met haar 15-jarige kleindochter een Klimaatverhaal speciaal voor deze dag geschreven. Wie is deze schrijfster?

Bekijk dit korte filmpje om De Vroente en de Kalmthoutse Heide te leren kennen.
Adres: Putsesteenweg 129 – B-2920 Kalmthout
Goed bereikbaar met de trein: Antwerpen Centraal 8.50 afstappen station Heide 9.14 en dan 18 minuten te voet. Bij De Vroente is ook een ruime parking.

Voor deelname in de kosten vragen we 2 euro pp vanaf 12 jaar, te betalen op rekening nr van Grootouders voor het Klimaat BE29 5230 8107 1564. Je wordt vriendelijk verzocht om op 25/4 een betalingsbewijs mee te brengen om het onthaal vlot te laten verlopen.

Graag geschikte kledij en schoeisel afhankelijk van de weersomstandigheden. Als je meedoet aan de klimaatfietstocht, gelieve dan je fiets mee te brengen, want er is niet voorzien in fietsverhuur.

Vergeet niet een picknick en een positief goed klimaat humeur mee te brengen!

De activiteiten vallen via de familiale polis) onder de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. De feitelijke vereniging Grootouders voor het Klimaat kan niet verantwoordelijk worden gesteld.

Schrijf hier in vóór 4 april 2020 (er is maar plaats voor 240 deelnemers; als je inschrijft en toch verhinderd zou zijn, laat het weten; dan kunnen we mensen op de wachtlijst verwittigen én je krijgt je inschrijvingsgeld terug):

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .