Wanneer

06/10/2021 - 10/10/2021    
Hele dag

Evenement type

In de weken voor de klimaatconferentie in Glasgow (COP26, 1-12 nov 2021) fietst Climate Express in 4 etappes langs de vloedlijn van Vlaanderen in 2100 – als we het tij niet meer gekeerd krijgen.

Ride the Tide

woensdag 6 oktober: Poperinge naar Jabbeke
donderdag 7 oktober: Jabbeke naar Deinze
vrijdag 8 oktober: Deinze naar Breendonk
zaterdag 9 oktober: Breendonk naar Antwerpen

Er staat meer info op dit adres:

Climate Express deelt nog het volgende mee.

De hele tocht (ongeveer 325 km) zal afgelegd worden door een vaste groep van 50 fietsers die zich hiervoor kunnen inschrijven en waarvoor Climate Express slaapgelegenheid, catering, bagagetransport… organiseert. Er zijn twee formules: een met bedden (beperkt aantal!), en een met tenten (zelf tent meenemen, dat zijn de meeste plaatsen).

Wil je graag een enkele of meerdere etappes meerijden? Dit kan zeker! Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Maar dan gaan moet je zelf je eten en drinken te voorzien (en eventuele accommodatie). Indien je één (of enkele) van de vier dagen wil doen, wil je dit dan apart laten weten aan marlex@skynet.be, want die keuzemogelijkheid is nog niet opgenomen via de inschrijvingslink)? Wil je in dat geval wel alle gegevens doormailen, hetzelfde als in de link? Bedankt!

Een start- en slotevenement zal er zeker zijn en hopelijk ook evenementjes langsheen de route. Je bent ook welkom op dit start- of slotevenement!

De laatste dag van de route, dag 4, willen de organisatoren het opentrekken voor het grote publiek met een gezinsvriendelijk traject voor het laatste gedeelte: van Sint-Katelijne-Waver (35km met vertrek om 12:45) of Hoboken (10km met vertrek om 15:10 aan het Hoboken-Polder Station) tot Antwerpen. Op deze manier kunnen ook gezinnen en minder ervaren fietsers aansluiten.  Ride The Tide wordt afgesloten met een groot feestevenement in Antwerpen.

Op zondag (dag 5 ) fietsen we van Antwerpen naar Brussel voor de grote klimaatbetoging #BackToTheClimate. We zullen vertrekken om 9:45 van het Stadsplein (station) in Mortsel en plannen om op de Grote Markt van Mechelen om 11:15 te zijn om in Vilvoorde om 12:15 aan te komen.

Je kunt je inschrijven via volgende link: https://forms.gle/ddueCxCj6z2W2q6Q6. Daar staat ook meer informatie, maar die zie je pas na het eerste blad. Vul dus eerst dat eerste blad in (e-mailadres en taalkeuze) !

PS. Je kunt Climate Express als vrijwilliger helpen!

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .