Wanneer

11/09/2023    
11:00 - 12:00

Evenement type

Koffie branden met zonne-energie
Webinar met Gert Linthout

(Her)bekijk deze webinar:

Koffie branden kost veel energie. De grote koffiebranderijen gebruiken daarvoor fossiele brandstof en dit komt neer op een flinke uitstoot van broeikasgassen. 1 kg koffiebonen roosteren zorgt voor een uitstoot van 16 à 18kg CO2. Wereldwijd stoten de koffiebranders ettelijke miljoenen ton C02 uit. Kan het anders? Kun je koffie branden met minder energie? Kan het met zonne-energie?

De initiatiefnemers van Ray-Jules gingen op zoek. Ze ontwikkelden de eerste koffie geroosterd met zonne-energie. Die nieuwe technologie ontwikkelden ze zelf, met als doel om koffiedrinkers én sectorgenoten bewust te maken, en zo de koffiesector eerlijk en CO2-vrij te maken. Meer gegevens over Ray & Jules en mogelijkheid om koffie te bestellen: https://ray-jules.com/


Gert Lindhout stapte in 2019 mee in Ray & Jules, Hij wil ons vertellen over hun zoektocht.
Gert is bio-ingenieur, met ervaring in productie, logistiek en marketing. Hij richtte in 2017 samen met zijn vrouw Jona Mic Mac Minuscule op, hippe, tweedehands geboortelijsten. Met als doel om jonge ouders en grootouders bewust te maken van hergebruik en klimaat op het moment van geboorte dit belangrijke moment in hun leven.

Webinar met Gert op maandag 11 september: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 10 september de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig geïnteresseerden uit je netwerk.

Deze webinar vind je achteraf op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Alle vorige webinars krijgen daar een tweede leven. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…