(Her)bekijk deze webinar:

Toekomstboer.in zoekt grond –
webinar met Lien Vrijders

In Vremde wordt momenteel een klimaatboerderij opgericht: Grassroots. Goed nieuws, want goed boeren koelt het klimaat, herstelt het bodemleven, houdt water vast in het landschap, haalt CO2 uit de lucht en voorziet ons van gezonde voeding. De beweging van zo’n regeneratieve boerderijen groeit in Europa en in de rest van de wereld. Steeds meer mensen geloven dat ze door zorg op te nemen voor een concrete plek en te kiezen voor een beroep als regeneratieve boer.in, ze een wezenlijke bijdrage leveren aan de verandering die dringend nodig is. De ambities zijn hoog. De trend hoopvol.

Toch is het vandaag helemaal niet evident om een landbouwbedrijf te starten. Eén van de grote struikelblokken op dat vlak in Vlaanderen is toegang tot grond. Ook voor Grassroots was het een lange en bijzonder moeilijke zoektocht en tot op vandaag is de toekomst nog erg onzeker.
Lien Vrijders, klimaatboerin op Grassroots, vertelt in deze webinar meer over de grondenproblematiek voor (startende) boeren, haar eigen zoektocht samen met De Landgenoten, de kracht van regeneratieve landbouw en hoe het anders kan.

Lien (°1981) is naast boerin ook hoofddocent Agroecologie bij Landwijzer, een vormingsinstelling voor biologische en biodynamische landbouw, Ze was jarenlang vrijwilliger bij De Landgenoten. Een organisatie voor boeren die de steun heeft van onze ambassadeur Vera Dua. Lien is nog steeds vrijwilliger bij Vitale Rassen.
Al deze organisaties zetten zich in voor een duurzame landbouw. Industriële landbouw zorgt, zoals bekend,  voor nogal wat problemen, o.a. voor het klimaat. Maar de landbouw waar Lien voor staat zorgt voor oplossingen.

Webinar met Lien Vrijders op maandag 9 januari: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 8 januari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en vorige) vind je achteraf op onze videokanalen: Vimeo (zonder reclame) en YouTube . Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

 

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .