Wanneer

24/10/2021    
12:30 - 14:00

Evenement type

Zes dagen voor de start van de klimaatconferentie (COP 26) in Glasgow die begin november plaatsvindt, vertrekken 20 Grootouders voor een vierdaagse voettocht van Edinburgh naar Glasgow om aan de wereldleiders maatregelen te vragen voor een leefbare toekomst voor de volgende generaties: de March for future. Alvorens naar Schotland te vertrekken, verzamelen deelnemers en sympathisanten op zondag 24 oktober om 12.30 u in Brussel (Luxemburgplein). Sponsor onze dappere stappers.


De voorzitter van de Vlaamse Ouderenraad, Jul Geeroms, zal hen de dringende Oproep ondertekend door de Gezinsbond, de Vlaamse Ouderenraad en verschillende organisaties overhandigen. Van het Europees parlement gaat het naar Brussel Zuid. Daar nemen de stappers de trein via Londen naar Edinburgh. In vier dagen zullen de wandelaars 100 km afleggen naar Glasgow. Daar houden de stappers een symbolische actie bij het standbeeld van James Watt, uitvinder van de stoommachine in 1769, het begin van de industriële revolutie. Ze ontmoeten er Youth for Climate die met Rail tot the COP komen en  Peter Wittoeck, het hoofd van de Belgische delegatie en delen hem onze zorgen mee.
Afspraak
Neem de trein naar Station Brussel-Luxemburg. Dat bevindt zich onder de Esplanade en heeft rechtstreekse verbindingen met de stations Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. We verzamelen op het Luxemburgplein in Elsene ter hoogte van de Trierstraat.
Koken kost geld

 

 

 

Vrijwilliger Dirk de Beul zorgt met zijn bezemwagen voor transport van bagage, voor een picknick en een vieruurtje. De kostprijs van de wandeltocht is geschat op 1.000 € per persoon. In de prijs zitten treintickets, eenvoudig logies met ontbijt en een avondmaal in een restaurant. Grootouders voor het Klimaat beseffen dat dit voor sommigen met een beperkt pensioen een heel bedrag is. Daarom zoeken we sponsors om bij te kunnen leggen. We hebben al enkele toezeggingen, o.a. van ambassadeurs en van grootouders die zelf niet kunnen meestappen, maar het initiatief wel willen mogelijk maken.
Op onze picknick zijn al heel wat Sponsorkaarten verkocht. Wil je in uw omgeving kaarten verkopen, dan kan je een pakketje aanvragen bij lucdebuyst@yahoo.com Je kan ook rechtstreeks steunen via deze link of door overschrijving op de bankrekening van Grootouders voor het Klimaat BE29 5230 8107 1564 met vermelding “GLASGOW”. Alvast dank!

Webinars over Glasgow
Peter Wittoeck, delegatieleider voor België vertelde hoe zo’n Klimaattop werkt en voorbereid wordt door de verschillende landen. Zijn webinar staat nu op ons YouTubekanaal
Welke eisen legt de Klimaatcoalitie op tafel voor Glasgow? Dat vertelt Lien Vandamme van 11.11.11. Ook haar webinar staat op ons YouTubekanaal.
Dirk Vansintjan, voorzitter van de Europese federatie van energiecoöperaties en ambassadeur GvK, zal de hele conferentie volgen en geeft verslag tijdens een webinar op maandag 22 november van 10 – 12 u.
Hier meer info.
En hier inschrijven.

Sponsor onze dappere stappers.

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .