Wanneer

04/07/2021    
11:00 - 13:00

Evenement type

 

Je vindt dit evenement ook op facebook.

Start van de manifestatie: Operaplein; niet vanaf A’pen-Centraal, zoals eerder aangekondigd

Eindpunt: Havenhuis

Verzamelen 10u45, vertrek 11u

Beste bezorgde burger en sympathisant

Op zondag 4 juli 2021 slaan wij, de burgerbewegingen Grondrecht, Ineos Will Fall, Recht op Lucht, PijpleidingenActieComité en Red de Kleiputten, de handen in elkaar voor een gezonde stad en een gezonde haven. We krijgen hiervoor de steun van onder andere Greenpeace, Climaxi, Boerenforum, Bond Beter Leefmilieu, GvK en Natuurpunt Waasland.

Un 🥚 = un 🥚.  Genoeg is genoeg! Onze gezondheid staat op het spel. Wij pikken dit niet langer en vragen duidelijkheid en transparantie over de vervuiling in onze stad, in onze haven én daarbuiten. We maken ons sinds enkele weken vooral zorgen over de vervuiling met PFOS en de gevolgen daarvan voor onze gezondheid. Wij hebben recht op propere grond, zuivere lucht en helder water. We eisen dat onze overheid de nodige stappen zet en naar een oplossing zoekt. Een oplossing waarbij de vervuiler betaalt, de boeren een duidelijke toekomst wordt gegeven, werknemers veilig kunnen werken in de haven en burgers zo snel mogelijk weer uit eigen tuin kunnen eten.

Heb je er ook genoeg van? Kom op 4 juli naar de mars in Antwerpen en breng je kartonnen bordje of banner mee! Dit is een burgerprotest. Politieke vlaggen zijn niet welkom.

Hou de datum alvast vrij. Nodig je vrienden, familie, buren en collega’s ook uit en kom je stem laten horen!

Het juiste startpunt wordt nog onderhandeld met de politie. We hopen na de mars nog enkele sprekers aan het woord te laten voor het Havenhuis. Ook deze locatie moet nog bevestigd worden.

Hou onze pagina in de gaten voor meer details: https://www.facebook.com/events/1851127955052225

Co-voorzitter Hugo Van Dienderen formuleert de steun van Grootouders voor het Klimaat voor de manifestatie voor een gezonde haven en stad:

 

Tot dan?

Vriendelijke groet!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .