Wanneer

19/12/2022    
11:00 - 12:00

Evenement type

Natuurlijke mensen leven in harmonie met de natuur

webinar met Matthijs Schouten

(Her)bekijk deze webinar:

“Er is geen grotere misvatting dan te denken dat de milieucrisis te maken heeft met uitstervende dieren en planten en door de mens veroorzaakte verontreiniging en lelijkheid. Ze zijn er allemaal onderdeel van, maar het is vooral een crisis van geest en ziel.”

Het is de boodschap van Matthijs Schouten, bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel aan de Universiteit van Wageningen en tevens boeddhistisch leraar. Volgens Schouten heeft de ecologische crisis vooral te maken met de vragen: wie denken wij mensen te zijn op deze planeet? En wat zullen we moeten worden om een duurzame toekomst op deze aarde te creëren voor onszelf en alle andere schepsels?
Schouten ziet wereldwijd een kentering: meer en meer mensen realiseren zich dat ze deel uitmaken van de natuurlijke leefwereld en dat de natuur niet louter bestaat als gebruiksvoorwerp en als voorraadschuur van de mens. Zo is die eeuwenlang wel beschouwd.
Die kanteling stemt Schouten hoopvol.
Zo kunnen we langzamerhand natuurlijke mensen worden die de aarde niet langer uitputten, maar in harmonie ermee leven.

Webinar met Matthijs Schouten op maandag 19 december: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 18 december de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en vorige) vind je achteraf op onze videokanalen: Vimeo (zonder reclame) en YouTube . Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Foto Wilipedia CC BY-SA 4.0

4 Antwoorden

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .