Wanneer

13/06/2022    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk hier de webinar

In onze webinars hebben we al heel wat aspecten van de klimaatcrisis belicht. Tijd voor meer synthese. Dat is niet simpel, want we leven in een chaotische tijd. Gelukkig is er Jan Rotmans, hoogleraar “transitiekunde” en duurzaamheid. Hij volgt als wetenschapper de klimaatcrisis al vele decennia. Hij beperkt zich niet tot wetenschap. Hij geeft adviezen aan bedrijven, overheden en organisaties in binnen- en buitenland. Samen met Marjan Minnesma richtte hij klimaatorganisatie Urgenda op, die de Nederlandse staat via de rechter dwong om haar eigen klimaatdoelen serieus te nemen. Zoals bekend heeft het Nederlandse voorbeeld velen wereldwijd geïnspireerd, ook onze Klimaatzaak die we met de Grootouders steunen. Jan Rotmans kwam ook geregeld aan het woord in de klimaatreeks van Jill Peeters, “Wat houdt ons tegen?”

We zijn blij dat deze specialist een webinar voor de Grootouders wil geven.
Welke transities kunnen we in de huidige chaos onderscheiden? Welke stadia doorlopen die transities vooraleer ze een nieuw evenwicht bereiken dat het verbroken evenwicht met de natuur herstelt? Welke tegenkrachten zijn er? Hoe worden die overwonnen?
Jan Rotmans beschrijft tien transities in zijn hoopgevende boek, Omarm de Chaos. Die tien zijn nodig om de wereld leefbaar te houden  Onze ambassadeur Jan Stel is nog collega geweest van Jan Rotmans en besprak zijn boek op een heel persoonlijke manier.
De VPRO heeft een overzichtelijke samenvatting gemaakt.

Professor Rotmans geeft zijn webinar op maandag 13 juni: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven.
Je kan hem beter leren kennen via zijn eigen website.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .